Xiaomi Redmi Note 10 Geliyor – İşte Bilgiler

Redmi Note 10 modelinin tanıtımı yaklaşıyor. Telefonda kullanılacak olan işlemci ortaya çıktı.

Redmi Note 10

Xiaomi Redmi Note serisi gerçekten sevilen bir seri. Bu serinin yükselmesini sağlayan akıllı telefonlar Redmi Note 8 modelleri oldu. Note 8 bir aldı yürüdü, sonrasında gelen telefonlarda başarıyı sadece devam ettirdi. Her ne kadar arka kamerası kısmında ufak bir sorun oluşmuş olsa da Xiaomi Redmi Note 9 serisi de yine bir hayli başarılı bulundu. Ülkemizin de popüler modelleri olan bu iki serinin devamı tabii ki gelecek. İşte o devam akıllı telefonu Redmi Note 10 akıllı telefonu olacak.

İlk özellikleri konusunda da bilgilerle gelmeye başlayan Redmi Note 10 akıllı telefonlarının nasıl bir işlemci kullanacağı konusunda da bilgiler var. Şimdiden söyleyeyim işlemci MediaTek gibi gözüküyor ama işlemci en iddialı MediaTek modellerinden bir tanesi.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Pro için İlk Resmi Paylaşım Geldi

Redmi Note 10 Özellikleri Neler Olacak?

Yeni akıllı telefonda kullanılacak işlemci MediaTek Dimensity 820 işlemcisi olacak. Dimensity 1000+ serisi işlemcinin bir alt sınıfı olan bu yeni işlemcinin karşılaştırmaları genelde Kirin ile yapılıyor.

Kirin ile başa baş bir performans gösterdiği görülen hatta biraz da öne geçtiği görülen işlemcinin, amiral gemileri kadar performansı var. Öyle Snapdragon modellerinin çok altında bir seri değil.

İşlemcisi güçlü olacağını anladığımız akıllı telefonun RAM kısmında da 8 GB RAM miktarına yer verilecek. 8 GB RAM önemli. Diğer telefonlarda kullanılan RAM miktarının az olması eleştirilere neden olmuştu. Redmi bu sefer daha iyi bir performans gösterebilecek.

İşlemci bölümünde atladık ama telefonda 5G destekli modemler olduğunu da eklemek lazım. Redmi Note 10 akıllı telefonlarının bu özelliklerine ek olarak kutudan Android 10 ile çıkış yapma ihtimalinin yüksek olduğu ve Android 11 güncellemesini de alacak ilk modellerden olacağı söylenmekte.

Hem temel model hem de Pro modelinin aynı anda tanıtılacağı söylenen Redmi Note 10 akıllı telefon serisinin Eylül ayından sonra tanıtılacağı ve önce Mi 10T serisinin geleceği söyleniyor. Ama bu Xiaomi açıklaması değil tabii.