Xiaomi Redmi 7 için MIUI 11 Özel Güncellemesi Geldi

Xiaomi Redmi 7 için güvenlik odaklı bir güncelleme yayınlandı. Yeni güncellemeyi yüklemeniz öneriliyor.

Xiaomi Redmi 7

MIUI 12 akıllı telefonlar için geliyor ama her telefon için gelmiyor. Xiaomi, iOS modellerinde olduğu kadar uzun soluklu güncelleme vermiyor. Eski modeller için haliyle güncellemeler geri planda kalabiliyor. Yine de eski modeller için de kendi içerisinde güncelleme paketleri devam eden modeller var. Mesela Xiaomi Redmi 7 akıllı telefonları. Telefon uzun aradan sonra bir daha güncelleme aldı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 MIUI 12 Güncellemesi Büyük Sorunlara Neden Oluyor

Xiaomi Redmi 7 Güncellemesini Yükleyin Önerisi

Xiaomi tarafından paylaşılan bilgilere göre Xiaomi Redmi 7 akıllı telefonları MIUI 11 güncellemesini bir düzenleme güncellemesi olarak aldı. Güncelleme V11.0.10.0.PFLEUXM sürüm numarası ile yayınlandı.

Sürüm numarasından da anlaşıldığı kadarıyla düzenleme güncellemesi hataları gidermek için gelen bir ara güncelleme. Xiaomi Redmi 7 modelinde tespit edilen hatalara karşı bir hazırlık yaptığı söylenen Xiaomi’nin bu hazırlığın sonucunda güncellemeyi sunduğu görülüyor.

Düzenlemeleri bir kenara bırakın, markanın daha önem vermiş olduğu bir konu var. Kullanıcıların bu sürümü hemen yüklemesi gerektiği ve bu sürümün tüm kullanıcıları kapsayan bir güncelleme olduğu söylendi.

Neden ise güvenlik açıkları. Telefonda yer alan güvenlik açıklarının giderilmesi için hazırlanan özel sürüm, geçen ayın yamalarını da içeriyor. Tespit edilen güvenlik açıklarının neler olduğu konusunda da paylaşım yapmayan Xiaomi, topu daha çok casus yazılımlara atıyor.

İddialara göre bu sürümde, uygulama mağazalarında yer alan casus yazılımlara karşı önlem düzenlemeleri var. Muhtemelen tespit edilen açık tamamen bununla alakalı bir durum. Xiaomi Redmi 7 MIUI 11 güncellemesinin güvenlik odaklı olması herkes için yayınlanmasını sağladı ama OTA üzerinden dağıtım olması gecikebileceğinizi gösteriyor.

Çok bir uzama olmayacaktır. Önümüzdeki haftaya kadar cihazlarda güncelleme bildirimleri gelebilir. Güncelleme bildirimini görmezseniz, yazılım alanından siz kontrol edin derim. Bazen güncelleme olmasına rağmen bildirim düşmeyebiliyor. Bu Xiaomi Redmi 7 için de geçerli olan bir durum.