Xiaomi, Mini LED Panel Kullanılan İlk TV’yi Tanıtacak

Xiaomi Mini LED Panel kullanılan yeni bir akıllı televizyon tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni TV, dünyada bir ilk olacak.

mini LED panel

Xiaomi bu yılı sadece akıllı telefonlarla geçirmedi. Marka elbette akıllı telefonlara daha fazla yüklendi ama bunun yanında yan ürünler için de güzel alternatifler sunuldu. Özellikle ev teknolojileri için. Şimdi yine benzer bir çalışma içerisine girildi. Bu kez dünyanın ilk mini LED panel kullanan akıllı televizyonunun tanıtılacağı da duyuruldu.

Akıllı televizyonlar konusunda marka daha önce, tamamen şeffaf panel olduğu söylenen bir seri tanıtmış ve tamamen şeffaf panel ile büyük ilgi toplamıştı. Görünen o ki bu konuda yine ilkler denenecek ve bu kez mini LED panel kullanan ilk televizyon gelecek.

Bunu da Okuyun: Ucuz Fiyatıyla Dikkat Çekecek Xiaomi Mi 10T Tanıtım Tarihi Açıklandı

Xiaomi Mini LED Panel Televizyonun Özellikleri Neler Olacak?

Yeni akıllı televizyonun adı Mi TV LUX Ultra 8K 5G olacak. Tanıtım tarihi olarak 28 Eylül gösterilen akıllı TV ürününün, özellikleri hakkında da bazı tüyolara yer verilmiş durumda. Buna göre yeni modelde OLED panel kullanılmayacak.

İlk defa tercih edilen ve Apple’ın akıllı saatlerinde kullanılacağı söylenen mini LED panel kullanılacak. Dünyada ilk defa böyle bir televizyonda mini LED panel kullanacak olan marka, şimdiden çok iddialı açıklamalar yaptı.

Yeni panelin 8K çözünürlük desteğini en iyi şekilde vereceği ve bunun yanında enerji tasarrufu konusunda da çok iyi olacağı söyleniyor. Kullanıcıların karşılaştıkları renkler çok daha parlak olurken, televizyonların da çok daha ince olması sağlanacak.

65 inç gibi çok geniş bir ekranın kullanılacağı söylenen Mi TV LUX Ultra 8K 5G modelinin en büyük farklarından birisi de 5G modemlerine sahip olması olacak.

5G modemleri sayesinde cihazın internet hızının çok yüksek olması ve ekstra ekstra kablosuz teknolojileri desteklemesi bekleniyor. Şimdilik mini LED panel kullanılmasıyla öne çıkan model, akıllı ürün teknolojileriyle de adından söz ettirecektir.

İşlemcisi nasıl olacak, görüntü teknolojisi iddialı mı gelecek gibi birçok detay var. Bunları 28 Eylül tanıtımdan sonra bir bir aktaracağız. Özellikle Mi TV LUX Ultra 8K 5G modelinin nerelerde ve ne kadara satılacağı konusunu bekliyoruz.

Exit mobile version