Xiaomi Mi Z Fold Patent Görselleri Ortaya Çıktı

Xiaomi Mi Z Fold isimli bir akıllı telefon yolda. Patent görselleri sızan akıllı telefon modelli sanıldığından iddialı olacak.

Xiaomi Mi Z Fold

Birbirinden değişik onlarca tasarım kullanmış olsa da Xiaomi katlanabilir akıllı telefonlara hala tam anlamıyla geçiş yapmadı. LG, Samsung, Huawei, ZTE ve daha birçok marka bu konuda adımı attı ama Xiaomi sessiz. Aslında sessizdi çünkü Xiaomi Mi Z Fold modeli için patent görselleri yayınlandı.

Markanın bu konuda bir çalışma içerisine girdiği net bir şekilde kanıtlanmış oldu. Xiaomi Mi Z Fold adı verilecek olan yeni telefonun patent görselleri de LetsGoDijital üzerinden yayınlandı. Görseller nasıl bir telefonun geleceğini de özetlemekte.

Bunu da Okuyun: MIUI Bugün 10 Yaşına Bastı – Peki Gelişim Nasıl Gerçekleşti?

Xiaomi Mi Z Fold Katlanabilir Bir Özel Bir Telefon Olacak?

Patent görsellerinde telefonun 3 farklı ekranı olacağı anlaşılıyor. Diğer birçok akıllı telefonda iki ekran kullanılmıştı. Telefonu katladığınız zaman iki ayrı ekran karşınıza çıkıyor açtığınız zaman ise tek bir ekran karşınıza çıkıyordu.

Tam bir tablet boyutuna ulaşan ekran yapısına alıştık ama Xiaomi Mi Z Fold böyle bir telefon olmayacak. Xiaomi telefonun ekranı 3 taraflı olacak.

Telefonu tam katladığınız zaman bir arkada bir önde ekran olacak, yarım katladığınızda ise ortada yanda ve arkada ekran olacak. Yine telefonu tam olarak açtığınız zaman ise önde tablet ekranı gibi geniş bir ekran, arkada ise standart bir telefon ekranı olacak.

Bu üçlü ekranlı yapının kullanılması için telefonun biraz daha kalınlaştırıldığı görülüyor. Eğer bu kalınlık göz ardı edilirse, hem tablet hem de akıllı telefon konusunda iddialı bir akıllı telefon söz konusu olacak. Kameraların yerleşimi, kamera dizilimini ve daha birçok detay için en azından taslak çizimleri görmek gerekiyor. Patent görsellerinde çok bir detay gözükmüş değil.

Bu yönde bir sızıntı, bir bilgi geldiği zaman detayları paylaşmaya devam edeceğiz. Sistem özellikleri için ise amiral gemilerinde bulunan sistem özelliklerinin olduğunu göreceğiz. Snapdragon 865+ işlemcisinin olacağı söyleniyor ama bu sadece bir söylentiden ibaret.