Xiaomi Mi Watch Lite Akıllı Saat Sızdı

Xiaomi Mi Watch Lite akıllı saat için teknik özellikler sızdı. Uygun fiyatlı bir akıllı saat olacak yeni serinin özellikleri neler?

Xiaomi Mi Watch Lite 3

Redmi modeline özel bir akıllı saat Mi Watch Color modelinin Avrupa pazarında satılması derken Xiaomi akıllı saatlerini bölge bölge yaymaya devam ediyor. Avrupa’da da satılması beklenen akıllı saat modellerine sürekli yenilerini ekleyen markanın bu seferki saati ise Xiaomi Mi Watch Lite olacak.

Avrupa pazarında ve Çin’de satılacak akıllı saat, son sertifikasını da almış gibi gözüküyor. Buna göre yeni akıllı saat amiral gemisi serilerden biri olacak. İşlemci ve ekran konusunda da çok iyi bir model olacak olan saatin özelliklerine bakalım.

Bunu da Okuyun: Xiaomi, Mini LED Panel Kullanılan İlk TV’yi Tanıtacak

Xiaomi Mi Watch Lite Neler Sunacak?

Yeni akıllı saat 1.78 inç ekranla beraber gelecek. 360 X 448 piksel çözünürlük değerinde olan ekran S-AMOLED teknolojisinde olacak.

S-AMOLED ekran teknolojisinin getireceği artılar tartışılır ama iddialı bir akıllı saat geleceği kesin. Ekran özellikleri iyi ama sistem özellikleri de çok başarılı gözüküyor.

Xiaomi Mi Watch Lite içerisinde Snapdragon Wear 3100 işlemcisi olacak. Bir akıllı saat için çok iyi sayılan işlemci, 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı paketiyle beraber saatte görev yapacak. 570 mAh batarya kapasitesi sayesinde 14 günün üzerinde kullanım ömrü sunması da beklenen Xiaomi Mi Watch Lite, hem Wifi destekli hem de NFC destekli olacak.

Uygun fiyatlı bir model olarak pazara sunulacağı da iddia edilen serinin kalp sensörü gibi tüm işlevsel olan sistem özelliklerine de sahip olması beklenmekte. Fakat iddialı işlevsellik özellikleri konusunda henüz bir sızıntı gerçekleşmedi. Muhtemelen bir akıllı saat içerisinde yer alan her artı sensör Xiaomi Mi Watch Lite modelinde de bulunacak.

Kısa süre sonra satışa çıkması beklenen yeni akıllı saat modeli için fiyat bilgisi de bulunmuyor. Bu konuda da beklentiler 190 doların altında bir saat olacağı. Çünkü Xiaomi Mi Watch modeli 190 civarında bir fiyatla satışa çıkmıştı. Bu saat Lite versiyonu olarak çok daha düşük bir fiyatla satışa çıkabilir.