Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82 Tanıtıldı

Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82 televizyon modellerinin tanıtımı yapıldı. Yeni serilerin özellikleri neler?

Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82

Xiaomi, mini LED ekranın kullanılacağı bir akıllı televizyon modeli tanıtacağını söylemişti. Marka tarafından bu açıklamanın yapılması sonrasında, tanıtımın yeni Mi 10 modelleriyle beraber 30 Eylül’de yapılacağını düşünmüştük ancak Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82 modellerinin tanıtımı öne çekildi ve yeni televizyonlar bugün satışa sunuldu.

İki farklı model olarak sunulan akıllı televizyonların özelliklerinden ve dikkat çeken fiyatlarından söz edelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Serisi Tanıtıldığı gibi Satışa Çıkacak

Xiaomi Mi TV Lux 82 Özellikleri ve Fiyatı

Biraz daha standart bir akıllı TV modeli olarak gösterebileceğimiz Xiaomi Mi TV Lux 82 modelinde standart bir tasarım kullanıldığını anlıyor. İki destek ayağı üzerine ince bir panel. Yeni akıllı televizyonun çözünürlük değeri 4K olarak belirlenmiş.

6.5 ms gecikme süresine sahip olan ekranın HDR10+, Dolby Vision ve MEMC desteği bulunuyor. Televizyonun içerisinde yer alan işlemci ise MediaTek MT9650 olarak gözüküyor. İşlemci akıllı televizyon için yeterli. 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafıza ile gelecek olan modelin DCI P3 renk uzayı desteği olduğunu da eklemiş olalım. Bu modelin fiyatı 1.465 dolar olarak açıklandı.

Xiaomi Mi TV Lux Ultra 82 Özellikleri ve Fiyatı

Ultra modeli için ise biraz daha farklı bir sisteme yer verilmiş. Bu modelde söylendiği gibi mini LED ekran kullanan Xiaomi, bu kez 8K çözünürlük sunuyor. Ekranın yanına yerleştirilmiş olan hoparlörle tasarımsal olarak da farklı gözüken yeni seri, yine Dolby Vision, MEMC ve HDR10+ desteklerini de veriyor.

FPS modu desteği gibi ekstra mod desteklerini de sunan modelin içerisinde yer alan işlemci modeli ise NovaTek 72685 oldu. 4 GB RAM ve 256 GB depolama alanıyla beraber bu modelin fiyatı ise 7.330 dolar olarak açıklandı. Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82 modellerinin ikisi de önce Çin’de satışa çıkacak. Bir yandan Avrupa satışları başlayacak gibi duruyor.