Yeni Xiaomi Mi Smart Speaker akıllı Hoparlörü Yayınlandı

Xiaomi Mi Smart Speaker tanıtıldı. Yeni Xiaomi akıllı hoparlör için özellikler ve fiyat nasıl?

Xiaomi Mi Smart Speaker

Xiaomi, bugün kısa bir tanıtım etkinliği düzenledi ve yeni ürünlerini pazara sundu. İlk olarak yeni bir akıllı saat geldi. Arkasından yeni bir ayakkabı tanıtıldı. Sonrasında ise Xiaomi Mi Smart Speaker ürünü tanıtıldı.

Amazon Echo ve Google Nest rakibi olan yeni bir akıllı hoparlörü duyuran marka bu alana da iddialı bir giriş yapmış oldu.

Yeni akıllı hoparlör modelinin özelliklerinden ve akıllı asistan desteğinden söz edelim. Bakalım Xiaomi nasıl bir ürün sundu ve özellikler için detaylar neler.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Athleisure Ayakkabıları Tanıtıldı

Xiaomi Mi Smart Speaker Özellikleri ve Fiyatı

Yeni akıllı hoparlör modelinde silindir bir tasarım kullanılmış durumda. Tam silindir değil ama silindire benzer bir yapıya sahip olan akıllı hoparlör modelinin delikli ızgara tasarımına sahip olduğunu görüyoruz.

Cihaz üzerinde 10.531 adet delik var ve bu tasarım zarif bir görünüm elde edilmesini sağlamış. Bu ızgaralar dışında üst ve alt kısımda ise geniş bant alanları var. Üst kısımda dairesel bir LED ışıklandırma da bulunuyor ve bu ışıklandırma sanal asistanla bağlantılı olarak çalışıyor.

16 milyon renge kadar desteği bulunan LED ışıklandırma sanal asistana seslendiğiniz zaman devreye giriyor. Ayrıca ışıklandırmanın ayrı efektleri desteklediği de açıklandı. Yani aynı zamanda güzel bir aksesuar sunulmuş durumda.

Chromecast desteği ile gelen cihazın sanal asistan olarak ise Google Asistan olarak seçilmiş. U şeklinde bir ses sistemini içerisinde barındıran hoparlör 12W güce sahip. 2.5 inçlik boyuta sahip olan ürünün Wi-Fi ya da Bluetooth ile diğer cihazlara da bağlanması mümkün.

Yine diğer ürünlerde olduğu gibi Amazon üzerinden satışa çıkacak olan Xiaomi Mi Smart Speaker, fiyat olarak ise 40 Euro satış fiyatına sahip. Amazon üzerinden satışa çıkan serinin ülkemizden de alınabildiğini görüyoruz ama akıllı saat ve ayakkabıda olduğu gibi ürünleri direkt olarak Türkiye’den satın almak mümkün değil. Bunun için Xiaomi’nin yeni bir açıklama yapması gerekiyor.