Xiaomi Mi Note 3 için Global MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi Note 3 akıllı telefonu için MIUI 12 global güncellemesi yayına açıldı. Güncelleme için bilinmesi gereken önemli detay.

Xiaomi Mi Note 3

MIUI 12 güncelleme defterinde uzatmalar oynanıyor. Artık ikinci parti güncellemeler de son bulmaya başladı ve sürekli yeni güncelleme yayınlanmaya devam etmekte. Güncelleme alan son cihazlardan birisi de Xiaomi Mi Note 3 modeli oldu.

Dün Mi 8 Lite modeli için yayınlanan güncellemenin hemen arkasından şimdi Xiaomi Mi Note 3 modeli de yeni güncellemeyi almış oldu.

Sürüm numarasının değişmesinin yanında ilginç bir detayla beraber gelen güncelleme, cihazınızı yeni arayüze taşımış olacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Global Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi Note 3 MIUI 12 Güncellemesinin Detayları

Yeni güncelleme ile telefonun yazılım sürümü V12.0.1.0.PCHMIXM olarak değişti. Bu sürümün MIUI 12 açısından global bir sürümü işaret ettiğini biliyoruz. İlginç olan bir nokta var ki o da bu sürümün Android 9 Pie üzerine gelmesi.

Normalde MIUI 12 arayüzü Android 10 işletim sistemi tabanında. Daha önce de benzer örnekler oldu ve aynı durum Xiaomi Mi Note 3 için de geçerli oldu. Yeni güncelleme yine Android 9 işletim sisteminin üzerine kurulu olarak geliyor.

1.9 GB boyutunun olduğu söylenen güncellemenin Android 9 işletim sistemi üzerine gelmesi, tabii ki bazı sınırlar olduğunun kanıtı. Zaten söz konusu akıllı telefon çok güçlü bir seri değil. Bu nedenle söz konusu akıllı telefonda süper duvar kağıtları gibi özelliklerin olmasını beklemiyorduk. Fakat bu özelliklerin dışında ek olarak kullanılmayacak bazı artılar da olacak.

Güncellemenin Android 9 tabanlı olmasının getirdiği olumsuzluklar bunlar. Her şeye rağmen MIUI 12 arayüzüne ulaşmak Xiaomi Mi Note 3 kullanıcıları için iyi bir haber. MIUI 12 güncellemesinin global olması, tüm Note 3 modellerinde de güncellemenin yükleneceğini işaret ediyor. Güncellemenin tüm ülkeler için dağıtım süresi ise net değil. Birkaç hafta da olabilir 1 ay da olabilir. Güncellemenin gelmesi zaman alabilir.