Xiaomi Mi A3 Android 10 Tabanlı Yeni Bir Güncelleme Aldı

Xiaomi Mi A3 için yayınlanan Android 10 düzenlemesi yeniden sorunlara neden oldu. Güncelleme ile gelen hatalar neler?

Xiaomi Mi A3

Ülkemizde de satışı olan akıllı telefonlardan biri olan, hatta uygun fiyatlı akıllı telefon olarak nitelendirilen Xiaomi Mi A3 modeli, güncelleme konusunda en sık sorun yaşayan akıllı telefonlardan biri oldu. Önce Android 9 işletim sistemi güncellemesinde bazı sorunlar yaşandı.

Bu sorunlar telefonu doğrudan etkileyen ve sistem hatalarına neden olan sorunlardı. Android 10 işletim sistemi geldiği zaman, bu hataların tamamının giderileceğini düşünmüştük. Xiaomi söylemi de bu yönde olmuştu. Marka yeni güncelleme sonrasında tüm hataların giderileceğini söylemiş ve Android 10 sürümünde sıkı bir çalışma yapıldığını vurgulamıştı.

Fakat öyle olmadı. Gelen gideni çok daha fazla arattı. Android 10 işletim sistemi geldi geleli telefon hatalardan kurtulamıyor. Hataların sayısı o kadar fazlaydı ki bir dönem güncelleme durduruldu. Sonrasında yeniden güncelleme dağıtılmaya devam etti.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Sürümünde Google Asistan Sorunu Yaşanıyor

Xiaomi Mi A3 Bir Güncelleme Daha Aldı

Düzenlemeleri yapıldığı söylenen Android 10 güncellemesinin yayınlanması ardından yaşanan sorunlarla beraber Xiaomi bir kez daha eleştiri aldı. Yani düzenleme güncellemesi denen güncellemede de bazı hatalara neden oldu.

Başta parmak izi tarayıcı özelliğinde hatalar yaşandı. Hemen sonrasında kamera arayüzünde bir hata meydana geldi. Son güncellemede yer alan bu sorun kullanıcılardan çok fazla eleştiri aldı.

Eleştiriler devam edince Xiaomi Mi A3 akıllı telefonları için yayınlanan güncellemeler de devam etti. Son olarak yeni bir Android 10 güncellemesi yayınlandı. Android 10 sürümüne eklenen 40 MB değerinde yeni güncelleme tüm kullanıcılara sunuldu ama yine şikayetler çok fazla.

Bu son güncellemeyi yükleyen akıllı telefon sahiplerinin daha fazla sorun yaşadığı söylenmeye başladı. Telefonun sahipleri tarafından forumlara açılan konular çok iddialı hataları işaret ediyor. Performans sorunları yaşanmasının yanında yeni sürüm sonrasında arama menülerinde de hatalar yaşanmaya başladığı iddiası var.

Tüm bu hatalar Android 10 güncellemesinin Xiaomi Mi A3 akıllı telefonlarına yaramadığını gösteriyor. Xiaomi yine düzenlemeler yapabilir ve yeni güncellemeler yayınlayabilir. Takip etmeye devam edeceğiz.