Xiaomi Mi 8 SE Sonunda MIUI 12’yi Aldı

Xiaomi Mi 8 SE beklenen güncellemesi MIUI 12'yi aldı. Yeni güncelleme ile değişen sürüm numarası ve son gelişmeler.

Xiaomi Mi 8 SE

Xiaomi tek tek akıllı telefonlarını güncelleme devam ediyor. Güncellemelerin tek tek geliyor olması, süreci çok geciktiriyor gibi gözüküyor çünkü hala yenilenmeyen akıllı telefonlar var. Hatta bazı seriler saç baş yoldurdu. Hala güncelleme almadı. Bu seriler arasında yer alan Xiaomi Mi 8 serisi için de sonunda güncellemeler gelmeye başladı. Yakın zamanda Lite modeli için şimdi ise Xiaomi Mi 8 SE için güncelleme yayınlandı.

Ülkemizde de genelde ithalatçı garantisi ile satılan akıllı telefon Xiaomi Mi 8 SE modeli, uzun bir aranın ardından MIUI 12 güncellemesine kavuşmuş oldu.

Bunu da Okuyunuz: Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Global Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi 8 SE için MIUI 12 Hazır

Kullanıcıların yeni sürüm güncellemesini alması durumunda, akıllı telefonlarının sürüm numarası V12.0.2.0.QRBCNXM olarak değişiyor. Bu sürümle beraber akıllı telefon en güncel olan MIUI arayüzünü de kullanmaya başladı.

Güncellemenin Mi 8 SE için yayınlanmış olması önemli. Niye önemli çünkü serinin kaderini etkileyecek olan bir durum söz konusu. Mesela Mi 8 modeli bir güncelleme aldı ama bu güncelleme Çin için geçerli oldu.

Serinin diğer modelleri için aynı durum geçerli oldu. Lite modeli için global güncelleme yayınlanalı daha 3-4 gün oluyor. Anlayacağınız Xiaomi Mi 8 serisinin global olarak güncellemeyi alması bayağı bir uzun sürdü.

Şimdi Xiaomi Mi 8 SE akıllı telefonlarının MIUI 12 güncellemesini alması, markanın Mi 8 serisini önüne aldığının göstergesi. Yakın zamanda ana model olan Mi 8 için de Global MIUI 12 güncellemesini bekliyoruz. Zaten artık arayüz güncellemeleri için son sayfaya geçildiği. Bu nedenle Mi 8 için de her an olumlu bir adım atılabilir. Ana telefon için herhangi bir güncelleme haberi gelirse, sitede yer vereceğiz takipte kalın.