Xiaomi Mi 10T Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10T akıllı telefon modeli tanıtıma çıktı. Tasarımı ve özellikleri açıklanan telefonun fiyatını çok beğeneceksiniz.

Xiaomi Mi 10T

Xiaomi’nin 30 Eylül özel etkinliği başladı. Marka etkinliğine yeni akıllı telefonlarının Pro modelini tanıtarak başladı. Pro akıllı telefon modeli, iPhone 11 ve Samsung Galaxy S20 akıllı telefonlarının rakibi olarak tanıtıldı. Fakat bir de temel model olan Xiaomi Mi 10T var. Ana hatlarıyla çok önemli bir değişikliği yok gibi gözükse de bazı özellikleri Pro modelinden daha düşük olan akıllı telefonun özelliklerine ve detaylarına bakalım.

İlginiz Çekebilir: Xiaomi Mi 10T Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10T Tasarımı Nasıl?

Yeni akıllı telefonun tasarımında çok önemli bir değişiklik görmeyeceksiniz. Pro modelinin tasarımını gözünüzde canlandırın. Çünkü birebir olarak aynı tasarım kullanılmış durumda. Arkada 108 MP değerinde olmasa da yine ana kameranın lensi oldukça büyük.

Yani tasarım aynı. Büyük kamera en üst kısımda yer alıyor ve arka kapak tasarımının odak noktası burası gibi gözüküyor. Dev bir boyuta sahip olan kamera lensinin hemen altında üçlü kamera sistemi yer alıyor.

Bir ana kamera ve bu kameraya eşlik eden 3 kameranın başrolü üstlenmiş olduğu arka kapak tasarımında, kamera alanının birazcık dışa doğru çıktığını da eklemiş olalım. Parmak izi sensörü ile arka kısımda sağlanan bütünlüğü bozmak istemeyen Xiaomi, Pro modelinde olduğu gibi Xiaomi Mi 10T akıllı telefonunda da parmak izi sensörünü yana taşımış durumda.

Telefonun parmak izi sensörünün yanda olması, kullanım açısından işleri biraz daha kolaylaştırıyor ve yeni modeli daha işlevsel bir hale getiriyor. Bunun yanında ön kısımda delikli bir ekran tasarımı kullanılıyor.

Ekrana gömülü ve köşeye yerleştirilmiş olan kamera, uygun duvar kağıtlarıyla etkileyici temalar oluşturmanızı sağlayabilir.

Xiaomi Mi 10T Tüm Özellikleri

Yeni telefon Pro modelinde olduğu gibi amiral gemisi bir akıllı telefon. Pro modelinde olduğu gibi bu telefonda da Snapdragon 865 işlemcisi kullanılmış. İşlemci saat hızı zaten yüksek ama Snadpragon 865 serisinin en büyük avantajı, LPDDR5 RAM tipini desteklemesi ve depolama alanında da UFS 3.1 sistemine destek veriyor olması.

Böylece performans konusunda en ufak bir sıkıntı ya da takılma sorunu olmadan, telefonu oyunlarda ya da uygulamalarda gönül rahatlığı ile kullanabiliyorsunuz. LPDDR5 RAM tipini destekleyen akıllı telefonun RAM miktarı ise 6 GB olarak açıklandı. Pro modelinde RAM miktarını 8 GB görmüştük. 2 GB fark var ama bu da Pro modeli için normal görülebilecek olan bir fark. Yani arada bir uçurum olmayacaktır.

Tabii ki performans farkı yaşanacak ama bu çok yüksek seviyelerde olmayacak. İşlemci ve RAM teknolojisinin sonrasında Xiaomi Mi 10T akıllı telefonlarında yer alan ekran teknolojisine bakalım.

Ekran boyutu konusunda da farklı bir tercih yapmayan Xiaomi, 6.67 inçlik IPS LCD ekrana yer vermiş. TrueColor teknolojisini destekleyen Xiaomi Mi 10T ekranı, 144 Hz yenileme hızına da sahip ve adaptif değişim teknolojisi ile kara hızı anlık olarak değişiklik gösterebiliyor.

FHD+ çözünürlük değerinin olduğu Xiaomi Mi 10T ekranında cam kısmında ise Gorilla Glass 5 kullanılmaya devam ediliyor. Bir önceki yazımızda Pro modelinde de aynı ekrana yer verildiği konusunda bilgi paylaşmıştık.

Ekrandan hemen kameraya atlamak istiyorum. Amiral gemisi bir telefonda 108 MP kamera kullanmak tabii ki avantaj ama Xiaomi bu kamerayı Pro modeline saklamış. Xiaomi Mi 10T akıllı telefonunda 64 MP ana kamera kullanılmış. Bunun yanında 13 MP ultra geniş açılı kamera ve 5 MP değerinde makro çekim kamerası da yine standart bir yerleşim gibi eklenmiş. Bu arada önde kullanılan kamera değişmiyor. Öndeki kamera 20 MP.

5000 mAh değerinde batarya, 33W hızlı şarj desteği, tüm avantajları ile MIUI 12 arayüz desteğiyle beraber satışa çıkacak yeni akıllı telefonun doğrudan Avrupa pazarına geleceğinin müjdesini de verelim. Söylememiz gereken son şey, telefonun fiyatı olacak.

Xiaomi Mi 10T Fiyatı

Avrupa’da da göreceğimizi öğrendiğimiz telefon rakiplerinden çok daha aşağı bir rakam olan 499 Euro ile satışa çıkacak. Ülkemiz fiyatları şimdilik belli değil ama ülkemizde de bu telefon uygun fiyata satılan bir model olacak.