Xiaomi Mi 10T Serisi Tanıtıldığı gibi Satışa Çıkacak

Xiaomi Mi 10T modellerinin çıkış tarihi konusunda yeni iddialar ortaya atıldı. Telefonlar ne zaman çıkacak?

Xiaomi Mi 10T

Xiaomi’nin yeni akıllı telefonlarına sayılı gün kaldı. Eylül ayı bitmeden seriyi tamamlama ve Mi 10 modellerine “T” versiyonlarını da eklemek isteyen marka, geçtiğimiz günlerde tanıtım tarihini de açıklamıştı.

Yeni bir iddiaya göre Xiaomi Mi 10T akıllı telefon modelleri, tanıtılır tanıtılmaz satışa çıkacak. Ülkemize bu modelin ne zaman geleceğini soran çok takipçimiz var. Xiaomi’nin resmi açıklamasına bakacak olursak, telefon kesin olarak ülkemize gelecek.

Hatta tanıtım etkinliği için Türkçe paylaşım da yapılmış durumda. Bu telefonun ülkemizde de satılacağını kesin olarak doğrulamış oldu ama yeni seri tanıtıldığı gibi satışa çıkacak iddiası ülkemiz için de geçerli olacak mı bilemiyoruz.

Bunu da Okuyun: Mi Browser 13.0 Sürümü Geldi – Yenilikler Neler?

Xiaomi Mi 10T Serisinde Kaç Telefon Olacak?

Tanıtımla aynı gün ya da ertesi gün satışa çıkacağı iddia edilen akıllı telefonların özelliklerinin neler olacağı da az çok belli. Bu özelliklerden de konuşmak gerekirse 3 modelin geleceğini söyleyerek başlayabiliriz. Tüm modelleri ayrı ayrı değerlendirelim.

Xiaomi Mi 10T Pro

Pro versiyonu son T serisinin en iddialı versiyonu olacak. Snapdragon 865 işlemci kullanılacak telefonda 144 Hz yenileme hızı bulunacak. 6.67 inç IPS LCD ekranla boy gösterecek telefonda RAM seçimi ise 8 GB tek RAM olacak ve depolama alanı 128 ile 256 GB arasında değişebilecek.

Kamera tercihini eski seride yer alan 108 MP değerindeki kameradan alacak olan akıllı telefon 20 MP ve 12 MP değerinde de diğer kameraları barındıracak. Önde 20 MP tek kamera olacak bu telefonda 5000 mAh gibi çok iddialı olacak.

Xiaomi Mi 10T Lite

Serinin en uygun fiyatlı akıllı telefonu olacağı söylenen Lite modelinde, MediaTek Dimensity 820 işlemcisi kullanılacak. 8 GB RAM miktarıyla beraber kullanılan işlemcinin Redmi Note 10 içerisinde yer alması bekleniyor. Bu telefonun ekran boyutu falan belli değil.

Xiaomi Mi 10T

Temel akıllı telefon olarak ve T serisini temsil edecek olan modelde ise yine Snapdragon 865 işlemcisi kullanılacak. Adreno 650 grafik birimli işlemci Pro modelinden farklı olarak 6 GB RAM ile desteklenmiş olacak.

6.67 inçlik ekran boyutu ise Pro modelinde olduğu gibi sabit olacak. Full HD Plus çözünürlükte bu ekran muhtemelen IPS LCD olacaktır.

Yine Pro modelden farklı olarak kamera kısmında 108 MP değil 64 MP ana kamera kullanılacağı söylenen akıllı telefonun ikinci ya da üçüncü kamerası için bilgi yok.

Telefonların fiyatı ise Pro model için 599 Euro, temel model için 499 Euro ve Lite model için de 329 Euro olacak. Geri kalanları tanıtım bize sunmuş olacak ki tanıtımın 30 Eylül 2020 tarihinde olduğunu hatırlatalım. Biz de tanıtımla beraber özellikleri paylaşacağız.