Xiaomi Mi 10T Pro Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10T Pro tanıtıldı. Fiyatı ve özellikleri nasıl? İşte yeni Mi 10 serisi akıllı telefon.

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi’nin merakla beklenen yeni akıllı telefonları bugün açıklandı. Marka üst seviye için yılı kapatacak Xiaomi Mi 10T Pro modellerinin duyurusunu yaptı. Diğer modelleri de ele alacağız ancak önce tanıtımın odak noktası Pro modeli ele alalım.

Mi 10 kalitesini devam ettiren yeni akıllı telefon yılın son çeyreğine damga vuracak bir model. Başta kamera, arkasından teknik donanım açısından oldukça başarılı olan Mi 10T Pro serisinin detaylarına geçelim.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi TV Lux 82 ve Mi TV Lux Ultra 82 Tanıtıldı

Xiaomi Mi 10T Pro Tasarımı

Telefonun tasarımı hiç sürpriz olmadı. Zaten bu tasarımı aylar öncesinden bekliyorduk. Render görselleri sızmıştı. Render görsellerinin yanında taslak çizimler sızmıştı. Yani anlayacağınız bir bu tasarımı görmüştük.

Telefon arka kısımda 108 MP geniş kameranın başrolde olduğu bir tasarımla geliyor. Arka kısımda oldukça geniş lensin olduğu kamera en üstte yer alıyor. Bu kameranın altında diğer kameralar ve flaş ışığı kullanılmış.

Telefon kamera açısından göz alıcı bir tasarımı getiriyor orası kesin. Bu kadar geniş bir kamera lensinin kullanılması, baskın bir kamera tasarımını işaret ediyor. Arkada kameraların oluşturmuş olduğu alan yeterli. Tasarım açısından başka bir oynamaya gerek kalmamış.

Xiaomi Mi 10T Pro ön tasarımı da beklentilerin dışına çıkmadı. Yine ön tasarım açısından da yeni akıllı telefon sızıntıları karşıladı. Ekranın üzerinde konumlu, ekrana gömülü küçücük bir kamera deliği var ve başka bir oynama yok. Tamamen çerçevesiz değil yine de başarılı.

Xiaomi Mi 10T Pro Tüm Teknik Özellikleri

Yeni akıllı telefon ekran açısından başarılı ve Mi 10 modelleri kadar güçlü. Ekran konusunda bu seride 6.67 inç panel tercihi yapılmış. IPS LCD olan ekran, çözünürlük açısından üst seviye akıllı telefonlarda kullanılan FHD+ değerini benimsemiş. Öyle 2K görüntü beklemeyin. Zaten panel de IPS LCD.

Ama standartların da altına düşmeyen bir ekran var. Ekranın bazı özellikleri ise standartların çok üzerinde. Mesela 144 Hz yenileme hızı. 144 Hz yenileme hızı çoğu akıllı telefon tarafından desteklenmiyor. Amiral gemisi modeller de bile 120 Hz yenileme hızı sunulmakta.

Cam koruması ise Gorilla Glass 5 ile sağlanmış durumda. Bu da telefonun ekranının günlük kullanımlarda çizilmeye karşı dirençli olacağını ve cepte kolay kolay muhafaza edilebileceğini gösteriyor. Tabii ki bir yine de koruyucu kılıf ve ekran koruma camı kullanmanızı öneriyoruz.

Ekrandan işlemciye atlayacağız. Bu telefonda Snapdragon 865 işlemcisinin kullanılması tercih edilmiş. Snapdragon 865 işlemcisi performans açısından bakıldığı zaman piyasadaki en iyi işlemcilerden bir tanesi. Snapdragon 865 Plus işlemcilerinden sonra durum biraz daha değişti ama 2020 yılının amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 865.

Xiaomi Mi 10T Pro RAM kapasitesinin de yüksek olması bekleniyordu. Zira işlemcide olduğu gibi bu modelin RAM kapasitesinin de amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanılan RAM kapasitelerine yakışır olacağını biliyorduk. Öyle de oldu. Telefonda 8 GB LPDDR5 RAM olacağı açıklandı.

128 GB ve 256 GB depolama alanları ise tercih meselesi olacak. İsteyen kullanıcılar 128 GB depolama alanını seçebilecek isteyen kullanıcılar 256 GB depolama alanını seçebilecek. Ama RAM kapasitesi iki model için de değişmeyecek.

Geçelim Xiaomi Mi 10T Pro kamera özelliklerine. Yeni akıllı telefonda 108 MP ana kamera kullanılmaya devam ediyor. Bunun dışında 13 MP değerinde ultra geniş açı kamerası, 5 MP değerinde makro çekim kamerası ve önde de 20 MP ekrana gömülü kamerası var.

İçerisinde 5000 mAh değerinde batarya olan Xiaomi Mi 10T Pro akıllı telefon modeli, bu özelliklerine ek olarak bir de güncelleme müjdesiyle geliyor. Telefon zaten kutudan Android 10 üzerine geliştirilmiş olan MIUI 12 arayüzü ile çıkacak. Yani zaten en güncel arayüz sürümü sunulacak. Fakat kısa süre içerisinde bu model için Android 11 güncellemesi de yayınlanacak.

Zaten Android 11 güncellemesi Xiaomi Mi 10 serisi akıllı telefonlarda da başladı. Şimdi aynı güncellemeye Xiaomi Mi 10T Pro akıllı telefonlarının da dahil edilmesi söz konusu olacak.

Xiaomi Mi 10T Pro Fiyatları

Henüz fiyatlar resmi olarak duyurulmadı ama etkinlik sonunda fiyatlar için de açıklama gelecektir. Fiyatlar duyurulduğu zaman güncelleme yapacağız. Satış tarihi için de aynı şey geçerli.