Xiaomi Mi 10T Lite Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10T Lite uygun fiyatı ile tanıtıldı. Fiyatı dikkat çeken modelin özellikleri neler?

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi Mi 10T Pro ve temel modelini gördük. Telefonlar üst seviyeydi ve rakipler son seri iPhone ya da Samsung olarak gösterildi. Yani aslında bu modellerde hitap edilen kitle, üst segment telefon seven kullanıcılardı. Yine de orta segment unutulmadı ve Samsung A71 modeline rakip gösterilen Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonu duyuruldu.

Orta seviye akıllı telefonların yeni rakibi olacak Xiaomi Mi 10T Lite modelini tasarım ve teknik özellikler açısından değerlendirelim. Özellikler size ne kadar başarılı gelecek merak ediyorum.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10T Lite Tasarımı

Pro yazısını ya da Xiaomi Mi 10T yazısını okumuşsanız ve görsellere bakmışsanız, aynı tasarımın kullanıldığını anlayacaksınız. Yeni akıllı telefonlarda Pro ve temel model için aynı tasarım tercih edilmiş olsa da Lite için kullanılan tasarım daha farklı bir tasarım olarak benimsenmiş.

Kesin değil ama benim düşüncem bu tasarım yapısı Redmi Note 10 modellerinde de kullanılacak. Daha önce Redmi Note 10 akıllı telefonları için sızan görsellerde aynı yerleşimi görmüştük. Telefonun arka kısmında büyük lensli bir kamera yok. Bir daire içerisinde alınan kamera alanı var ve bu daire alanı biraz fazla dışarı çıkarılmış durumda.

Dairenin içerisinde ayrı bir kamera alanı eklenmiş gibi duruyor. Siyah bir arka planın olduğu kamera alanında toplam 4 kamera kullanılmış ve kamera alanının hemen dışına flaş ışığı taşınmış. Flaş ışığı daire alanının içerisinde de değil tamamen dışarı taşınmış.

Arka tasarım farklı olsa da nispeten ön tasarım aynı. Yine ekrana gömülü kamera sistemi kullanılmış. Pro ve temel akıllı telefonda ekrana gömülü olan kamera köşeye yerleştirilmişti. Fakat Xiaomi Mi 10T Lite modelinde tam ortaya yerleştirilmiş.

Xiaomi Mi 10T Lite Tüm Özellikleri

Yeni akıllı telefon orta sınıf dedik ama güçlü bir akıllı telefon. Snapdragon 750G serisi işlemcilerin kullanıldığı akıllı telefon, 8 nm üretim sürecinden geçen işlemciler ile yüksek performans gösteriyor. Yeni işlemciler Adreno 619 grafik birimini kullanıyor ve işlemci gibi grafik birimi açısından da yeni akıllı telefon oldukça başarılı.

Entegre olarak X52 5G modeminin de olması büyük bir avantaj. Yani telefon 5G destekli bir orta segment model. İşlemcinin yanında RAM için ise tek bir seçenek olan 6 GB RAM kullanılmış. Depolama için 64 GB ya da 128 GB arasında seçim yapabiliyorsunuz.

İki farklı depolama alanı seçeneğini de kullansanız performans çok değişmiyor. RAM ve işlemci miktarı aynı. Xiaomi Mi 10T Lite işlemcisi ve belleği orta sınıf için gayet başarılı ama ekranı nasıl?

Ekran boyutu 3 akıllı telefon için de aynı tutulmuş. Pro modelde de Xiaomi Mi 10T modelinde de Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefon modelinde de 6.67 inç ekran boyutu tercih edilmiş durumda. LCD ekranın olduğu akıllı telefon Full HD+ çözünürlüğünde.

Yenileme hızı ise değiştiriliyor. 144 Hz yenileme hızı yerine 120 Hz yenileme hızı tercih edilmiş. Bu da demek oluyor ki orta segment bir akıllı telefon serisinde de artık 120 Hz yenileme hızını göreceğiz.

Ekran ve teknik donanım konusunda iddialı telefon, aynı iddiasını kamerada da sürdürüyor. Telefonun kamerasında 64 MP değerine ana kamera var. Temel kameraya ek olarak 2 MP makro kamerası, 13 MP derinlik kamerası ve 2 MP değerinde derinlik kameraları bulunuyor. Ön kısımda ise 16 MP erkana gömülü tek kamera kullanılıyor.

Bunların dışında 4820 mAh değerinde batarya, 33 W hızlı şarj teknolojisi, MIUI 12 arayüzü, NFC desteği gibi artıları da olan Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonunun fiyatına geçelim.

Xiaomi Mi 10T Lite Fiyatı

Telefonun fiyatı depolama alanına göre değişiyor. 64 GB depolama alanı bana yeter diyen kullanıcılar için çok iyi bir fiyat aralığı var. 64 GB modelde satış fiyatı 279 Euro. Depolama alanını daha yüksek isterseniz ve depolama alanını 128 GB yaparsanız o zaman ödemeniz gereken rakam 329 Euro olacak. Türkiye fiyatını soracak olursanız bilemiyoruz. Açıklama yapılmadı ama yakın zamanda yapılacak.