Xiaomi Mi 10T Lite Özellikleri ve Fiyatı Gözüktü

Xiaomi Mi 10T Lite için yeni belgeler sızdı. İddialı bir telefona hazır olun. Xiaomi Mi 10T Lite geliyor.

Xiaomi Mi 10T Lite

Xiaomi’nin Mi 10 serisine ekleyeceği yeni akıllı telefonlar için konuştuğumuz iki model var. Bunlardan bir tanesi Pro bir tanesi ise ana telefon modeli. Hem Xiaomi Mi 10T serisi olarak gelecek bu iki telefon yalnız olmayacak. Bu iki modele eşlik eden bir diğer model Xiaomi Mi 10T Lite olacak.

Xiaomi Mi 10T Lite, üçlü arasındaki en masum fiyatlı akıllı telefon olacak. İşte daha uygun fiyatlı olması ama özelliklerinin de etkili olması beklenen bu telefon için de yeni bilgiler sızmış durumda. Hatta fiyat aralığı konusunda da yeni bir bilgi daha var. Umutlandırıcı gelişmeler yaşanıyor. Ortaya çıkan özelliklere ve fiyat bilgisine bir göz gezdirelim.

İlginizi Çekebilir: Redmi Note 8 Pro Güncelleme Aldı – Ne Değişti?

Xiaomi Mi 10T Lite Özellikleri ve Fiyatı

İlk bilgi şu oldu ki telefonun kod adı Gauguin olacak. Bu ismin ne anlama geldiğini bilmiyoruz ama Çin içerisinde geçerli olan bir terim olduğu söyleniyor. M2007J17C model numarası ile satışa konulacak Xiaomi Mi 10T Lite modelinin kod adının dışında bu telefonun 5G destekli bir telefon olacağı iddia ediliyor.

Uygun fiyatlı olarak lanse ettiğimiz yeni serinin en düşük modelinin de 5G destekli olacağının söylenmesi büyük bir gelişme olarak gösterilebilir. Telefonun 5G desteğini sağlayacak olan bir model olması, işlemcinin de buna göre seçileceği anlamına geliyor. Snapdragon 7XX serisi bir işlemcinin geleceği kesin ama hangi seri olur bunu bilemeyiz.

Bu bilgilerin dışında Xiaomi Mi 10T Lite akıllı telefonları için sızan bilgiler de 108 MP değerinde bir kameraya yer verileceği de söylendi. 108 MP kamera markanın son amiral gemisi akıllı telefonlarında bile kullandığı kamera olmuştu.

Bu yönden değerlendirildiği zaman, yeni telefon Lite model olmasına karşın iddialı ve amiral gemisi telefonların kameralarına kafa tutacak. Asıl mesele şu ki telefonun fiyatı nasıl? İlk bilgi Xiaomi Mi 10T Lite fiyatının 290 Euro civarında olacağı. Bu fiyatla satılırsa, aynı özellikteki birçok modelin altında fiyatla satılmış olacak.