Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro için Android 11 Geldi

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro için Android 11 yayınlandı. Yeni güncelleme herkese gelecek mi?

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro

Android 11 işletim sisteminin açıklanmasının hemen ardından bazı markalar için güncelleme dönemine giriş yapıldı. Güncellemeler için belli başlı markalar harekete geçti. Bu markalar arasında yer alan Xiaomi, belki de güncellemeyi yayınlayan ilk markalardan biri oldu. Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro modelleri için güncelleme duyuruldu.

Güncelleme için duyuru yapılmasının ardından dağıtım süreci de başlamış oldu. Güncelleme o kadar hızlı yayınlandı ki Pixel modelleriyle beraber yeni sürümü alan akıllı telefonlar Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro modelleri olmuş oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Bundan Sonra Güncelleme Almayacak Telefonları Açıkladı

Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro Android 11 Dağıtımı Ne Zaman Tamamlanır?

İki model için de güncelleme çok yeni değil. Bundan aylar öncesinde Xiaomi zaten Android 11 testlerine dahil olmuştu. Marka yeni akıllı telefonları için ardı ardına beta yayınları yapmaya başlamıştı.

Beta sürümlerinin sunulması dışında MIUI 12 arayüzü de yeni işletim sistemiyle beraber denenmişti. Toplamda üç betanın yayınlanmasının sonrasında her şey hazırdı ve telefonlar sorunsuz bir şekilde Android 11 çalıştırabiliyordu.

Beta sürümünde herhangi bir sıkıntı yaşanmamış olması işleri hızlandırdı ve Android 11 duyurulur duyurulmaz Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro modelleri için yayınlandı. Yeni sürüm global olarak yayınlandı ve bugünden itibaren ülkemizde satılan cihazlarda da bu sürümün kullanılması bekleniyor.

Android 11 işletim sisteminin tabii ki MIUI 12 ile çalışıyor. Bunun için arayüz güncellemesi beklenmiyor. Belki daha sonra MIUI 12 için yayınlanan ek sürüm güncellemeleri telefonlara eklenir ama şu an zaten en güncel arayüz sürümü var ve bu sürüm değişmiyor.