Xiaomi Mi 10 Ultra için Beklenen Müjde Geldi

Xiaomi Mi 10 Ultra için Avrupa pazarının kapıları açılmış olabilir. Konu hakkında yeni bir paylaşım yapıldı.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Xiaomi, iPhone ile yarışabilecek bir akıllı telefon istiyordu ve bunun için çalışmalar yürütüyordu. Xiaomi Mi 10 bunun için yeterli değildi. Marka çalışmalarının sonucu olarak Xiaomi Mi 10 Ultra isimli güncellenmiş bir versiyon sundu.

DxOMark listelerinde zirveye oynayan akıllı telefon, teknik donanım olarak iPhone ile yarışabilecek kadar becerikli bir akıllı telefon olarak öne çıkmıştı. Telefon genel anlamda sevildi ve tutuldu. Fakat bu modelin çok önemli bir sorunu vardı. O sorun telefonu alamayacak olmamız. 🙂

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Ultra Tanıtıldı- Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10 Ultra Avrupa Pazarına Geliyor

Tanıtımdan sonra bu modelin sadece Çin genelinde satılacağı söylendi. Xiaomi resmi olarak bu yönde kesin açıklama yapmadı ama Çin dışında satış olmayacağını tüm analistler söyledi ve markanın verdiği izlenim de bu yönde olmuştu.

Sadece Çin içerisinde satılacağı düşünülen Xiaomi Mi 10 Ultra modeli için sevindirici bir gelişme yaşandı. Yine doğrudan telefonun Avrupa’da satılacağını söyleyen bir açıklama yapılmadı. Telefon kesin olarak Avrupa’ya gelecek denmedi ama Xiaomi İspanya sorumlusunun yapmış olduğu bir paylaşım, telefonun Avrupa’ya geleceğini işaret etti.

Öyle ki paylaşımda, yeni akıllı telefonun İspanya’da bir Mi Store mağazasına getirileceği ve 3 kullanıcının telefonu yerinde test edebileceği açıklandı. Bu demek oluyor ki Avrupa’daki kullanıcılar için de yeni modelin denemeleri yapılacak. Yapılacak olan bu denemeler, telefonun Avrupa pazarına uygun olduğunu gösteriyor.

Akla gelen ilk soru Avrupa’da satılmayacak bir telefonu neden Avrupa pazarında satılması için getirirsiniz? Sorunun cevabı belli. Cevap şu ki telefon Avrupa’da satılacaktır. Bu denemenin ardından Avrupa satışlarının da resmi olarak açıklanacağı iddia edilen Xiaomi Mi 10 Ultra, modeli için bu açıklamanın ne zaman yapılacağı ise belli değil.

Avrupa pazarı diye tutturduk ama asıl mevzu şu ki telefon Avrupa’da satışa çıkacak olursa, Türkiye’de de satışa çıkacaktır. Türkiye fiyatı belki yüksek bulunabilir çünkü Mi 10 modelinin fiyatları bile yüksek ama yine de böyle bir telefonun Türkiye’de satılması amiral gemisi savaşı için yeni bir alternatif olduğunu gösteriyor.