Xiaomi İki Tarafta Pop-up Kameralı Telefon Geliştiriyor

Xiaomi her iki tarafta da Pop-up kamera kullanılacak olan bir telefon geliştiriyor. Tasarıma etki edecek yeni sistem nasıl olacak?

Xiaomi

Xiaomi, yeni teknolojileri kullanmakta hevesli. 3.nesil ekran altında kamera teknolojisinin tanıtılması ve hazır hale getirilmesi bir örnek. Bu yeni teknolojilerin geliştirilmesi noktasında önemli bir örnek ama markanın tek yeni sistemi değil.

Şu sıralar ortaya çıkan bilgilere göre ikinci bir sistem daha gelecek. Bu ikinci sistem yine akıllı telefonlarda kullanılacak olan kameralarla alakalı. Bu sefer telefonun kamerasını gizlemek için ekranın altına taşımak değil de Pop-up sisteminin kullanılması söz konusu olacak.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Bundan Sonra Güncelleme Almayacak Telefonları Açıkladı

Xiaomi Yeni Pop-up Kamera Teknolojisi Geliyor

Markanın yeni aldığı patentlerde özel bir telefon ortaya çıkıyor. Bu özel telefon kamera sistemi konusunda değişiklikler getiriyor. Bir kere hem arka kısımda hem de ön kısımda kamera kullanılmıyor. Ön kısımda da arka kısımda da yer alacak olan kameralar Pop-up sistemiyle çalışıyor.

Bundan önce gelen akıllı telefonlarda ön kamera sisteminde pop-up kullanımını görmüştük. Ama bu sadece ön kamera için geçerli olmuştu. Xiaomi yeni teknolojisinde arka kamera için de aynı şeyi kullanacak. Arka kamera açıldığı zamanda açılış kapanır kamera devreye girecek ve kasada gizli olan kameralar dışarı çıkacak.

Aynı şey ön kameralar için de geçerli olacak zaten bunu belirttik. Tek fark bu da olmayacak. Her iki kamera sisteminde de çift kamera olacak. Yani bu şu demek ki hem ön kamera hem de arka kamerada çift kamera kullanılacak. Bunu sağlamak için tek bir Pop-up kamera modülünde arkalı önlü olacak şekilde iki adet kamera lensi bulunması gerekiyor.

Telefonun pop-up sistemine bu iki kamera lensi nasıl sığdırılmış bir bilgi yok. Fakat Xiaomi illa ki bu sistemi kullanacaksa telefonun kasası biraz kalın olabilir. En büyük avantaj ise şu olur ki telefon önce ve arkada pürüzsüz olur. Mesela ön kısımda %100 ekran çerçeve oranı kullanılabilir. Arka kısımda ikinci bir ekrana yer açılabilir.

Avantajları ve dezavantajları ile Xiaomi’nin bu tasarımı hangi telefon için hazırladığı bilinmiyor. Ama Mi 11 için falan olmadığı kesin.