Xiaomi Bundan Sonra Güncelleme Almayacak Telefonları Açıkladı

Xiaomi güncelleme almayacak telefonları için açıklama yayınladı. Hangi telefonlar için yazılım güncellemeleri son buldu?

Xiaomi

MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Güzel bir arayüz güncellemesi oldu. Xiaomi akıllı telefonlar için Android 10 güncellemeleri de yayınlandı. Yine bunlar da güzel güncellemeler oldu. İyi güncellemeler geldi ama sevindirici olduğu kadar kötü haberler de geliyor.

Xiaomi’nin güncellemeler konusunda farklı adımlar, farklı kararlar üzerinde olduğu ortaya çıkıyor. Daha 2 hafta önce Android 11 almayacak akıllı telefonlar açıklandı. Yani bir yandan MIUI 12 dağıtılırken bir diğer yandan ise güncellemeler açısından bazı telefonlar öldürülüyor.

İşte güncelleme açısından öldürülecek olan telefonlara yenileri eklendi. Xiaomi açıklamasıyla bundan sonra hem MIUI 12 için yeni bir sürüm güncellemesi olmayacak hem de Android güncellemesi almayacak olan 8 telefon daha belli oldu. Bu 8 telefon içerisinde bir dönemin amiral gemisi olan telefonları da var. Çok eski modeller değil.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Redmi 7 için MIUI 11 Özel Güncellemesi Geldi

Hangi Xiaomi Telefonları için Güncelleme Desteği Kesiliyor?

Açıklamada yer alan akıllı telefonların 5 Eylül tarihinden sonra sadece güvenlik yamaları alacağı bundan sonra MIUI ya da Android için herhangi bir güncellemeye ulaşamayacağını da öğrenmiş olduk.

Belirtilen telefonlar ve içerisinde sürpriz modellerinde yer aldığı akıllı telefonlar şöyle:

Bu telefonlar için güncelleme dönemine bay bay dedik. Bu modeller MIUI 13 ve Android 11 güncellemesi almayacak olan akıllı telefonlar. Güncelleme politikaları gereğince atılan adımlara göre sadece bu modellerle de sınırlı kalınmayabilir. Yakın zamanda güncelleme almayacağı açıklanan telefonlara yenilerinin eklendiğini görürsek şaşırmayalım. Eğer bu modelleri görürsek, yani yeni bilgi paylaşımı yapılacak olursa, biz de sitede paylaşacağız.