Xiaomi, Akıllı Çatal Bıçak Temizleyiciyi Satışa Sundu

Xiaomi'nin yeni ürünü olan akıllı çatal bıçak temizleyici satışa çıktı. Yeni ürünün özellikleri neler?

Xiaomi çatal bıçak temizleyici

Virüs salgısı döneminden sonra Xiaomi, mikroplara ve bakterilere karşı koruma sağlayacak ürünler sunmaya başladı. Bakteri ya da mikrop barındırmayan özel kılıfların tanıtılması ve telefonlarda bunun için özel bir kaplama kullanılacağının söylenmesinden sonra bu kez çok daha farklı bir cihaz satışa çıkarıldı.

Xiaomi Youpin üzerinden satışa sunulan yeni cihaz akıllı çatal bıçak temizleme kiti. Oldukça küçük boyutlara sahip olan yeni kit, %99,99 oranında mikropları ve bakterileri yok edebiliyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro için Android 11 Geldi

Xiaomi Çatal Bıçak Temizleme Kiti Özellikleri

Söz konusu çatal bıçak temizleme kiti, akıllı bir kutu olarak tanımlanabilir. Sadece bir kalem kutusu boyutunda olan ürünün ölçüleri 238 X 31 X 54 mm. Ağırlık ise yine sadece akıllı telefonlarda olan ağırlık ve 225 gram değerinde.

Sizin anlayacağınız ürünü kolayca yanınızda taşıyabiliyorsunuz. Bir lokantaya gittiğiniz de bile kullanılabilecek, hafif bir cihaz.

Cihazın kullanımı ise bir hayli kolay. Tek yapmanız gereken çatal bıçakları, 3 adede kadar temizleme kitinin içerisine yerleştirmek. Cihazın kapağını kapatıp çalıştırdığınız zaman 3 nokta ultraviyole ışık çalışmaya başlıyor ve sadece 5 dakika içerisinde çatal bıçak setiniz tam olarak temizleniyor.

Xiaomi sterilizatörü, 5 dakika gibi bir süre içerisinde çatal ve bıçaklar üzerinde yer alan mikroplar ve bakterilerin %99.9 oranında temizlenmesini sağlıyor ve bu şekilde daha güvenli bir kullanım yapabiliyorsunuz.

Cihazın bu işlemi yapmasını sağlayan ve gücünü aldığı pil ise 700 mAh değerinde. 700 mAh değerinde batarya USB Type C ile şarj oluyor. Hızlı şarj özelliği yok ama tek şarj ile ürünü 25 defaya kadar kullanabiliyorsunuz.

Xiaomi kitlesel fonlamasının bir ürünü olan yeni serinin satış fiyatı ise 11 Euro olarak açıklandı. Avrupa’da da satışı yapılacak ürün, AliExpress üzerinden satışa çıkacak. Zaten Çin satışları şu an Youpin üzerinden yapılıyor. Ülkemizde e-ticaret siteleri yurt dışından getirilen ürün bölümleri oluşturmuş durumda. Bu şekilde yeni temizleme cihazı ülkemize de gelebilir.