Sürpriz Geldi! Xiaomi Mi Mix 3 5G için MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi Mix 3 5G sürprizi yapıldı ve MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Yeni güncelleme neler getiriyor?

Xiaomi Mi Mix 3 5G

Xiaomi Mi Mix 3 5G akıllı telefonu amiral gemisi bir akıllı telefon modeli olmasına rağmen, güncellemeler konusunda isteneni veren bir telefon olmadı. Telefon 5G destekli başarılı bir model ama MIUI güncellemelerini almadı.

Yakın bir zamanda bir Xiaomi Mi Mix 3 5G kullanıcısı, telefonun güncelleme alıp almayacağını soran bir mesaj atmış ve olumsuz cevap almıştı. Forumdan kullanıcıya gönderilen mesajda güncellemenin gelmeyeceği söylenmişti. Fakat Xiaomi bu konuda beklenmedik bir sürpriz yaptı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Mix 3 5G MIUI 12 Güncellemesi Almayacak

Xiaomi Mi Mix 3 5G MIUI 12 Güncellemesi Aldı

Global olarak MIUI 12 güncellemesi alacak olan cihazlarda yeni partiye geçilirken, güncelleme alması beklenmeyen Xiaomi Mi Mix 3 5G akıllı telefonları da güncelleme almış oldu. ,

Güncellemenin diğer sürümlerden en büyük farkı, bu sürümün direkt geçiş sürümü olması. Cihazların önce MIUI 11 güncellemesi alması gerekiyordu fakat Xiaomi Mi Mix 3 5G modeli için sürpriz yapıldı ve güncelleme direkt olarak getirildi.

MIUI 12 sürümünün global olarak yayınlandığını da açıklayan Xiaomi, sürüm numarasını ise V12.0.1.0.PEMEUXM olarak açıklandı. Sürüm numarası yeni çünkü zaten MIUI 12 yeni bir arayüz ama burada kafa karıştıracak olan bir kısım var. Kafa karıştıracak olan kısım işletim sisteminin sürümü.

Arayüz yeni olmasına rağmen akıllı telefonun işletim sistemi eski. İşletim sistemi Android 9 ile devam ediyor. Aslında telefonun yeni arayüzü çalıştırması için Android 10 sürümüne ihtiyacı var. Fakat Xiaomi Mi Mix 3 5G modeli için böyle bir adım atılmamış.

Xiaomi’nin eleştirileceği kesin. Çünkü Android 9 işletim sisteminde tüm MIUI 12 özellikleri kullanılamayacak. Xiaomi’nin neden böyle bir karar aldığı konusunda da bilgi var. Aslında firma hiç güncelleme vermeyecekti.

Bunun nedeni telefonun çok satmamış olması ve fiyatının diğer modellere göre yüksek olması. Çok tercih edilmemesi nedeniyle 5G olan versiyona önem verilmedi. Bundan sonrada Xiaomi Mi Mix 3 5G modellerinin güncelleme alması olası değil. Android 11 güncellemesi de sunulmayacak.

Exit mobile version