Redmi Note 9 Serisi Android 11 Beta Testlerini Almaya Başladı

Redmi Note 9 Android 11 beta testlerine başladı. Hangi cihazlarda Android 11 beta testleri bulunacak?

Redmi Note 9 2

Xiaomi’nin Android 11 güncellemesi alacak akıllı telefonları için bir liste çıktı. Android 11 güncellemesi alacak telefonlar için bir liste çıktı ama tam tersi de çıktı. Güncelleme alacak olan modellerin dışında güncelleme almayacağı da söylenen akıllı telefonların listesi yayınlandı. Bu modeller içerisinde Android 11 güncellemesi alacak akıllı telefonlar arasında gösterilen Redmi Note 9 serisi için sevindirici haber de geldi.

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Yeni Özelliği Görüntülerdeki Metinleri Tanıyacak

Redmi Note 9 Serisi Çoktan Android 11 Almaya Başladı

Yayınlanan listelere ek olarak bir liste daha yayınlanmış oldu. Bu liste hangi akıllı telefonların güncelleme alacağını göstermesinin yanında genel bir Android güncelleme listesi. Yani bir yandan şu an güncellemenin testlerinin devam ettiği cihazların da görüntülenmesi sağlandı.

Güncelleme testlerini yani beta alan akıllı telefonlar arasında sürpriz modeller olduğu da yine bu listede görüntüleniyor. Mi 10 serisi akıllı telefonların zaten Android 11 beta testleri aldığını biliyoruz. Fakat listede sürpriz olan bir model var. Redmi Note 9 akıllı telefon serilerinin de Android 11 beta güncellemelerini almaya başladığı anlaşılıyor.

Bu modeller içerisinde Redmi Note 9 ana akıllı telefonu olduğu gibi Note 9 Pro akıllı telefonu ve Redmi 9A akıllı telefonlarının da yer aldığı anlaşılıyor. Yani tüm Redmi Note 9 akıllı telefonları Android 11 beta testlerine dahil edilmiş durumda gözüken o.

Yeni güncellemenin geldiğini gösteren liste Xiaomi paylaşımı değil. Yani resmi değil. Ama kaynak bu konuda o kadar iddialı ki %99 ihtimalinde yayınlanan yeni listenin doğru olduğunu söylüyor.

Android 11 beta sürümünün şu an sınırlı testlerinin yapıldığını da belirten kaynağa göre yakın zamanda Note 9 telefonlarda Android 11 denemeleri yapılabilecek. Güncelleme ne zaman yayınlanır yani beta ne zaman biter bunun için bilgi yok. Mi 10 modelleri için bile kesin olan bir durum yok.

Mi 10 Android 11 alıyor ve üzerine bir de MIUI 12 alıyor. Yani bir yandan Android 11 beta testleri yapılıyor bir yandan Android 11 sürümünde  MIUI 12 testleri yapılıyor. Redmi için aynı şey söz konusu olursa bu sürpriz olmayacak.