Redmi Note 9 MIUI 12 Güncellemesi Büyük Sorunlara Neden Oluyor

Redmi Note 9 için MIUI 12 güncellemesi sorunları yaşanıyor. Güncelleme nasıl bir sıkıntı oluşturuyor?

Redmi Note 9

Redmi Note 9 akıllı telefonları için MIUI 12 güncellemesi yayınlandı. Güncelleme birinci partide Çin’de güzel güzel yayıldı. Sonra Xiaomi dedi ki bu kez elimi çabuk tutacağım ve yeni akıllı telefon için global güncellemesini yayınlayacağım.

Denilen yapıldı ve Çin sürümden 1 hafta kadar sonra global sürüm geldi. Dağıtımı da hızlandırılan yeni güncellemenin yayınlanması kullanıcıları başta çok memnun etti. MIUI 11 ile yaşanan sorunların giderileceği düşünülüyor ve performansın da zıplayacağı algısı vardı.

Arada çok zaman geçmedi. Şimdi forumlarda kullanıcılar ardı ardına paylaşımlar yapmaya başladı. Ama bu paylaşımlar güncellemenin çok iyi olduğu yönünde değil. Tam tersi Redmi Note 9 için MIUI 12 güncellemesini yapan kullanıcılar, kesinlikle bu güncellemenin yüklenmemesini öneriyor. Çünkü güncelleme çok büyük sorunlara neden oluyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Redmi Note 9 Pro Türkiye Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Redmi Note 9 MIUI 12 Sonrasında Nasıl Sorunlar Yaşamaya Başladı?

İlk ve bence en önemli olan sorun pil sorunu oldu. MIUI 12 güncellemesini yapan kullanıcılar, pil tüketiminin yarı yarıya arttığını söylüyor. Telefon bırakın uzun süre dayanmayı, yarı süreyi bile çıkaramaz bir hale geliyor. Tabii ki bu güncellemeyi yapan kullanıcıların iddiası.

İkinci büyük sorun ise uygulamalarda yaşanan sorun. Güncelleme sonrasında akıllı telefonda kullanılan uygulamalarda takılmalar meydana geliyor. Anlayacağınız uygulamalardan performans alınmıyor ve uygulamalar çalışmayı durdurma sorununa kadar ilerliyor.

Bu ikisi bile önemli bir sorun ama sorunlar bitmiyor. MIUI 11 serisinde yaşanan ve MIUI 12 ile kesin gider denen bağlantı sorunu da tekrar ortaya çıktı. Wi-Fi bağlantısının sürekli olarak çöktüğü ve kullanıcıların yeniden bağlantı kurmak zorunda kaldıkları söyleniyor. Sürekli bağlantı sorunları yaşanması da bir hayli şikayet edilmekte.

Hataları yaşayan kullanıcıların sayısı o kadar fazla ki Xiaomi’nin resmi destek forumlarında sorun hakkında konular açılmaya başlandı. Şimdilik açılan konulara ve hata iddialarına karşılık gelen bir Xiaomi açıklaması yok. Ama bu konu uzayacak orası kesin. Redmi Note 9 kullanıcılarının mesajları devam etmekte. İkinci bir güncellemenin gelmesi gerekebilir.