Redmi Note 8 ve Note 8 Pro Android 11 Almayacak

Redmi Note 8 ve Note 8 Pro için kötü haber geldi. İki akıllı telefon da Android 11 güncellemesi almadı.

Redmi Note 8

Bazı Xiaomi akıllı telefonların Android 11 güncellemesini alacağı bazı modellerin ise güncelleme almayacağı biliniyor. Bunun için paylaşımlar da yapılıyor. Yakın zamanda güncelleme almayacak cihazlar için bir paylaşım yapmıştık. Şimdi Redmi Note 8 serisi özelinde yeni bir bilgi ortaya çıktı.

Xiaomi forum üzerinden yetkililerin yaptığı açıklama ile ortaya çıkan konuya göre Redmi Note 8 ve Note 8 Pro akıllı telefonlarında da Android 11 işletim sistemi olmayacak. İki telefon için de sistem güncellenmesi beklenmiyor.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Note 3 için Global MIUI 12 Yayınlandı

Redmi Note 8 Neden Android 11 Güncellemesi Almayacak?

Önce konudan biz kısa bahsedelim. Redmi Note 8 ve Pro modeli hakkında Mi Forum sitesinden çok fazla soru gelince, moderatör yani yetkili olan isim konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve telefonların güncelleme almayacağını yani Android 11 yükseltmesinin olmayacağını söyledi.

Daha önce sızan bilgiler içerisinde de iki modelin güncelleme almayacağı gözüküyordu. Bu yüzden açıklamayı destekli bulduk. Asıl merak edilen neden güncelleme alınmadığı? Bakarsanız telefon çok eski değil.

Henüz geçen sene tanıştığımız telefonlardan bir tanesi. Henüz geçen sene yayınlanan bir telefon ve çok satan da bir akıllı telefon. Buna rağmen Android 11 güncellemesini almayacak olması, şaşırtıcı bir gelişme. Hadi ana model tamam Pro model bile güncelleme almıyor.

Xiaomi ne düşündü de böyle bir karar verdi anlamak zor. Neden konusunda bunun için bir açıklama yapılamıyor ama muhtemelen Android 11 sistemine uygun olmayan bir donanım ya da bir bölüm var. Android 11 üzerinde geliştirilecek olan yeni MIUI sürümü için Redmi Note 8 serisi uygun olmayabilir. Bu nedenle telefonlara Android güncellemesi verilmiyor olabilir.

Xiaomi resmi olarak güncelleme alacak modeller listelerini açıkladığı zaman daha fazla bilgi almamız mümkün olacaktır ama şimdilik biz de net konuşamıyoruz. Güncelleme konusunda farklı bir gelişme yaşanırsa, bu gelişmeleri de paylaşacağız.