Poco X3 Tanıtıldı – Özellikler Neler?

Poco X3 marka tarafından açıklandı. Açıklamalar sonrasında hangi bilgileri aldık? Telefon ne kadar farklı?

Poco X3

Xiaomi alt markası Poco’nun 1 aydır beklenen tanıtımı yapıldı. Tanıtım yeni bir telefonun ortaya çıkmasını sağladı. Dikkat çekici özellikleri olduğu gibi kendi sınıfında başarılı da olan yeni telefon Poco X3, muhtemelen ülkemizde de satılacak.

Zaten satılması da beklenen bir durum. Çünkü telefon Türkiye sayfalarında da gözükmüştü ve bazı duyurulara bu sayfalarda da yer verilmişti. Telefonun özelliklerine geri dönecek olursak, hiçbir sürpriz yok.

Sızan kutu açılış videosunda yer alan bilgiler, sızan özellikler ve sızan özellik kartları yeni akıllı telefon için zaten tüyoları vermişti. Bizim için sürpriz olan bir durum söz konusu değil. Gelen beklentileri karşılayan bu telefona yakından bir bakalım. Ne ile karşılaşmışız görelim.

Bunu da Okuyun: Ekran Altında Kameralı Xiaomi Telefonun Videosu Sızdı

Poco X3 Dikkat Çeken mi Desek Sıradan mı Destek Yeni Bir Tasarımla Geldi

Tasarım ilk göze çarpan bölüm olduğu için biz de tasarım çizgilerini ele alarak başlayacağız. Tasarım uçtan uca ekran, çerçevesiz ekran, köşeden köşeye bölüm gibi ifadelerle karşılanabilir.

Farklı markalar bu ifadeleri farklı şekilde kullanıyor. Ama nasıl anılıyor olursa olsun tasarım sonuçta aynı değişmiyor. Poco X3 bu yeni nesil tasarıma geçen telefonlardan. Uçtan uca çerçevesiz diyebileceğim bir ekran tasarımının olduğu akıllı telefon, alt bölümdeki ince alanı saymazsak baktığınızda sadece ekran.

Önde dikkati dağıtacak aşırı bir çerçeve yok. Aşırı bir çerçeve olmadığı gibi kamera alanı için de ekstra bir bölüm yok. Sınıfı nedeniyle Xiaomi’nin yeni teknolojisi olan ekran altı kamerayı getirmesi zaten beklenmeyen telefon, çentik alanı da bulundurmuyor. Kamera alanı yok dediğimiz bu.

Toplu iğne başı kadar bir boyuta sahip olan ön kamera ekranın hemen üzerine yerleşmiş ve ekranda ortalanmış. Üst çerçeveden de pay bırakılarak yerleştirilmiş olması, kamera tasarımının göze batan bir tasarım olmasını sağlamış. Yani rahat seçip, dikkat edebileceğiniz bir detay.

Önde tasarım bu şekilde ve ekran yanları da hafif yuvarlak. Aynı şey kasa yanları için de geçerli. Arka kısımda yine beklentileri karşılayan daha önce gelen görsellerin hemen hemen aynısı bir tasarım var. Bir kere Poco yazısını direkt görüyorsunuz. Kocaman bir Poco yazısı var. Yatay olan bu yazı kamera alanına kadar uzanıyor.

Kamera alanına geldiğinizde ise çember şeklinde bir tasarım görüyorsunuz ama kameralar bu çembere dağıtılmış değil. Çember içerisinde bağımsız olarak yerleşmiş ve ek bir alan kullanmış olan kamera var. Tam ortadaki kamera biraz daha geniş, diğer kameralar onun etrafına yayılmış gibi duruyor.

Renkler: Mavi, Siyah Renk

Poco X3 Görüntü Durumu Ne Ekran Nasıl?

Telefonun ekranının biraz daha küçük olacağı iddia edilmişti. Ekranda 6.5 gibi bir boyut olması olasıydı ama sonra kutu açılış videosu geldi ve ekranın boyutunun 6.67 inç olduğunu gördük. Tanıtım sonrasında da Poco X3 için bu bilgi doğrulanmış oldu. Telefonun ekranı 6.67 inç. Ekran üzerinde tek kamera olması ve bunun gömülü olması da ekran boyutunun biraz daha geniş gözükmesini sağlayacak bir detay.

Çözünürlük çok yüksek değil. Full HD+ çözünürlük kullanılmış. Ekran yenileme hızı ise 120 Hz ama tam değil. Yani sürekli olarak 120 Hz performansı beklememek lazım. Bu konuda değişken aralıklar kullanılmış. Siz 120 Hz yenileme hızını destekleyen bir oyun oynayacak olursanız, o zaman ekran yenileme hızı da 120 Hz oluyor.

Sabit görüntüler için kullanıldığı zaman ekran aşağı bir yenileme hızına kadar düşüyor. Mesela 60 Hz gibi bir değer düşüyor. Dokunmatik olarak bakan kullanıcılar ise farklı bir şeyle karşılaşacak. Çünkü dokunmatik panelde dokunma hızı 240 Hz.

Algılama hızının artması sağlanmış ve görüntülere göre gerçekten daha iyi. Ekranda Gorilla Glass 5 kullanıldığını da eklemiş olalım. Orta seviye bir telefon olduğunu unutmamış olalım. Ekranı böyle değerlendirmek ve ekrana böyle bakmak kalitesini anlamak için daha doğru olacaktır.

Poco X3 Diğer Özelliklerinde Nasıl Performans Gösteriyor?

Telefon tüm beklentileri karşıladı derken özelliklerden de söz ettik. Poco X3 içerisinde yine Snapdragon’a yer verildi.

Ama bu sefer daha iyi bir işlemci var. Net anlatmak gerekirse, Snapdragon 730G işlemci modeline göre CPU biriminde de GPU biriminde de daha iyi bir işlemci kullanılmış.

Snapdragon 732G işlemcisi olarak duyurulan bu seri, 2.3 GHz hızında çalışıyor. 8 çekirdekli olan işlemci hız açısından iyi ve grafik birimi de Adreno 618. Bu işlemci ile kullanılan RAM 6 GB.

Depolama alanı da tek seçenek 128 GB. Hafıza kartı kullanarak alanı arttırabileceğinizi zaten biliyorsunuzdur. Bu modelde de hafıza arttırma özelliği destekleniyor.

Poco X3 Kamerasında Yer Alan Özellikler

Telefonun kamerası diğer Poco modelleri kadar başarılı. Ana kamera 64 MP olan kamera. Bu kameraya 2 MP derinlik kamerası ve 13 MP geniş açı kamerasının yanında bir de macro kamera destek veriyor. Öndeki kamera da 20 MP. Zaten selfie kamerası olarak geçtiğini biliyoruz.

Tanıtım sırasında kameraların çekim kalitesi üzerinde çok duruldu ve detay alabileceği iddia edildi. Kamera testlerinin yayınlanmaması ve DxOMark tarafından bir değerlendirme yapılmaması ise net sonuçları görmeyi yani rakamsal bir değer ile karşılaştırma yapmayı engellemiş oldu.

Kendisine has soğutucu sistemini kullanan telefonun bataryası da yine aynı değerlerde. 5160 mAh bataryaya sahip olan telefonda 33W hızlı şarj desteği sunuluyor. Bu telefonunun yarım saat civarında yarım şarja gelmesini sağlıyor.

Bu özelliler üzerinden eğer 64 GB versiyonu satın alırsanız ödeyeceğiniz rakam 229 Euro, eğer 128 GB versiyonu alacak olursanız da 269 Euro ödeme yapılması lazım. Sanıldığı kadar ucuz telefonlar değilmiş.