POCO M2 Tanıtıldı – Fiyatı ve Özellikleri

POCO M2 fiyatı, tasarımı ve özellikleri belli oldu. Tanıtımı yapılan POCO M2 neler getiriyor?

POCO M2

Dün POCO X3 akıllı telefon modelinin tanıtıldığını gördük. Yeni akıllı telefon ülkemizde de satılacak ve hem fiyatı uygun bulundu hem de özellikleri. Poco hemen arkasından bugün bir telefon daha tanıttı. Bu sefer POCO M2 modelinin tanıtımı yapıldı.

Yine uygun fiyatlı olan ve açıkçası çok satın alınacak telefonlardan biri olarak görülen POCO M2, fiyatıyla rakipleri ezecek bir telefon. O zaman durmayalım ve yeni telefonun bilgilerine geçelim.

Bunu da Okuyun: Poco X3 Tanıtıldı – Özellikler Neler?

POCO M2 Tasarımı Ayrıntıları

Telefon tasarım açısından X3 modeliyle uzaktan yakından alakalı değil. Bu sefer telefonun ön kısmında ekrana gömülü herhangi bir kamerası yok. Bunun yerine su damlası çentik var. Yukarıdan aşağı doğru akan kamera. 🙂 Tamamen çerçevesiz bir akıllı telefonda yok. Alt kısımda, üst çentik kısmında ve yan kısımlarda çerçeve bölümleri var.

Arkada dairesel kamera yok. Şaşırdık. X3 ile daire alanı devam ettirildi. Ama POCO M2 ile kameralar dik sıralı ve altta parmak izi sensörü.

POCO M2 Donanım Özellikleri ve Ekran

X3 modelinde özel soğutucu alanları ilk kullanılan işlemciler falan filan derken bayağı bir güzel özellik vardı. Bu modelde daha standart özellikler var. İşlemci MediaTek. MediaTek Helio G80 işlemcisi.

İşlemcinin destekçisi 6 GB LPDDR4x RAM ve depolama alanında da 128 GB tercihi. Bunlar baştan beri üzerinde durduğumuz standart olan kısımlar. Standart kısımlardan kastımızı da söyleyelim. Öyle çok yüksek bir performans sunmayacak ama günlük işleri rahatlıklar yapabilecek ve belli seviyeye kadar oyun, uygulama performansında sorunsuz bir telefon.

Bunları bırakıp ekrana geçtiğimiz zamanda POCO M2 akıllı telefonunda 6.53 inç ekran boyutunun kullanıldığını anlıyoruz. IPS LCD ekran paneli, Gorilla Glass 3 camlı ve 1080 X 2340 piksel çözünürlüğünde olan ekran, söylediğimiz gibi su damlası çentik alanı ile geliyor.

Kamera Özellikleri

POCO M2 kamera konusundan zengin bir model 4 arka kamera var. 13 MP ana kameraya ek 8 MP ultra geniş açı kamerası, buna ek 5 MP makro çekim kamerası ve 2 MP derinlik algı kamerası. Önde bir adet 8 MP kamera var ve işinizi görecek bir selfie kamerası olarak yerleştirilmiş.

Android 10 tabanında ama MIUI 11 ile çıkış yapacak telefonun tüm bu özelliklerine karşı fiyatları ise şöyle:

Satışlar 15 Eylül’de 3 renk (siyah, mavi, kırmızı) üzerinden yapılacak. Kendi adıma söyleyeyim ve bir dip not ekleyeyim ben bu telefonda Redmi 9’u gördüm. 🙂 Yorum sizin.