Mutlaka Görmeniz Gereken MIUI 12 için 4 Yep Yeni Özellik

MIUI 12 için yine özellikler özellikler var. Bu sefer yeni gelecek özellikler neler?

MIUI 12

MIUI 12 sürümleri yenileniyor. Ana sürümün yenilenmesi için şöyle bir taktik izleniyor. İlk olarak geliştirici ekip, sosyal medya hesapları üzerinden bir soru cevap sistemi, anket başlatıyor. Kullanıcılardan gelen yeni özellikler değerlendiriliyor.

Bir nevi kullanıcılara ne istedikleri soruluyor. En mantıklı bulunan özellikler geliştiriciler tarafından değerlendiriliyor ve güncelleme ile bunlar MIUI 12 sürümünü geliştirmek için sunuluyor. Şimdi Çin sürümünde bu şekilde yeni özelliklerin geliştirildiği açıklandı.

Her zaman olduğu gibi 4 yeni özellik seçilmiş durumda. Seçilen bu özellikler kullanıcı deneyimini iyileştirecek olan özellikler. Gelin bakalım MIUI 12 için gelecek 4 yeni özellik ne?

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 ve Mi 10 Pro için Android 11 Geldi

MIUI 12 için Gelecek Olan – Denemeleri Yapılan Yeni Özellikler

Yenilikleri yine madde sistemine göre vereceğiz. Unutmadan şunu söylemiş olayım ki yine 4 yenilik var. Xiaomi bunu adet yaptı. Dörtlükler halinde yeni özellikler ortaya çıkıyor.

Yeni Titreşim Modları: Yeni gelecek olan ilk özellik bildirimler için ayrıca titreşim sistemi olacak. Bu özellik yayınlanacak olursa, her uygulamanın bildirimi için ayrı titreşim modları kullanılabilecek. Yani titreşimler bildirimlere göre özelleştirilebilecek.

Tek El Mod Yeniliği: Diğer bir artı ise tek el modunu çağırmak için kullanılacak olan yeni hareket olacak. Bu sayede tek el modunu etkinleştirmek için ayarlar menüsüne girmenize gerek kalmayacak. Tek seferde bu moda geçebileceksiniz.

Arayüz Düzenlemesi: Arayüzün tek el modunda yeniden düzenlenmesi sağlanacak. Buna göre ekranın alt kısmı kolay kullanıma uyum sağlayacak şekilde değiştirilecek. Üst alan ise etkileşimin az olduğu bölümü gösterecek.

Mobil Ödeme ve Güvenlik: Son yenilik ödeme sistemlerinin güvenliği ile alakalı olacak. Telefon banka kartı olarak kullanılmak istenildiği zaman, parmak izi ile onaylanması gerekecek ve en bazı güvenlik adımları atılacak.

MIUI 12 için düşünülen bu yenilikler dediğimiz gibi kullanıcıların verdikleri geri bildirimlere göre seçilen yenilikler. Haliyle bu düzenlemelerin ne zaman yayınlanacağı ve kullanıcıya sunulacağı net değil.