MIUI ile Fotoğraflarda Konum Göstermek Mümkün Hale Geliyor

MIUI 12 için konum filigran özelliği ortaya çıktı. Filigranlara yeni bir sistem geliyor. İşte detayları ile yeni filigran sistemi.

MIUI 12

Xiaomi akıllı telefonlarda kamera arayüzünde bir etiket sistemi dikkat çekiyor. Çektiğiniz fotoğrafların köşe kısmında, fotoğrafın hangi akıllı telefon modeliyle çekildiğini gösteren bu sistem, çoğu kullanıcı tarafından sevilmiyor ve çok kullanılmıyor. Fakat Xiaomi bu özelliği geliştirme konusunda kararlı. MIUI 12 sürümünde bunun için bazı özelleştirmeler yapılmıştı ve yapılmaya da devam ediyor.

Bu kez filigran özelliğinde yapılacak değişiklikle beraber kullanıcıların akıllı telefonlarının adının değil de fotoğraflarda direkt olarak, fotoğrafın çekildiği konumu filigran olarak kullanması sağlanacak.

Bunu da Okuyun: Ucuz Fiyatıyla Dikkat Çekecek Xiaomi Mi 10T Tanıtım Tarihi Açıklandı

MIUI 12 Konum Filigranı Özelliği Nasıl İşleyecek?

MIUI 12 yeni beta sürümünde gözüken konum özelliği, çekilen fotoğrafları çok daha anlamlı kılacak.

Çekilen fotoğrafa konum filigranları girmek için 3 farklı sistem kullanılacak. Bunlar;

MIUI 12 konum filigranları kullanılırken görüntüleme için ise farklı seçenekleriniz olacak. İsterseniz konumu direkt olarak isim şeklinde görüntüleyebilirsiniz. İsim olarak konumu gösterebileceğiniz gibi enlem ve boylamlara göre gösterim de yapılabilir. Bunun yanında koordinatların da yazılmasını sağlayabileceksiniz.

İsterseniz tarih saat ve gün bilgisi gibi bilgileri de paylaşmak mümkün olacaktır. MIUI 12’ye gelecek konum filigran özelliğinin şu an Çin ROM sürümünde yer aldığını da eklemiş olalım. Güncelleme yayınlanacak ve Çin’de tamamlanacak. Sonra bu güncellemenin global olarak kullanıldığını göreceğiz.

Konum özelliğinin tüm MIUI 12 alan cihazlarda çalışacağı düşünülüyor. Sadece Çin içerisinde kalırsa zaten bu özelliğin bir anlamı da yok. Kamera çekimlerinde filigran sistemi nasıl evrensel olarak kullanılabiliyorsa konum filigranları da yine bu şekilde evrensel olarak kullanılacaktır.