MIUI için Yeni Animasyon Geliyor

MIUI sürüm güncellemesi sonrasında yeni animasyonlar kullanıma girecek. Kapatma menüsü değişiyor.

MIUI

MIUI arayüzü için yeni çalışmalar başladı. Artık Android 11 işletim sisteminin çıkışı yapıldı ve yeni işletim sistemi için yeni bir arayüz geliştirilecek. Bu yeni arayüz için mi geçerli olacak yoksa MIUI 12 sürümü için mi geçerli olur bilinmez ama arayüze yeni animasyonlar geliyor.

Hazırlıkların tamamlandığını gördüğümüz yeni animasyonların görüntüleri de yayınlanmış durumda. Şimdilik sadece güç menüsünde kullanılacağı görülen yeni animasyonların, diğer menüler için de uyarlandığını görebiliriz.

Bunu da Okuyun: MIUI 13 Sürümü için Çalışmalar Başladı

MIUI ile Yeni Bir Kapatma Menüsü Geliyor

Yeni animasyon güç menüsünde karşımıza çıkıyor. Telefonu kapatmak istediğiniz zaman, tek butonlu ya da tuşlu güç menüsünün yerine yeni bir kaydırmalı animasyon gözüküyor.

Çok daha kalın bir ses kontrol çubuğu olarak gösterebileceğimiz bu yeni animasyon bölümü, telefonun kapatma ve yeniden başlatma kontrollerinin yapıldığı kısım olacak. Telefonu yeniden başlatmak için çubuğu yukarı doğru kaydıracaksınız.

Bu durumda yeşil kontrol butonu çalışacak ve telefon yeniden başlatılacak. İlk kısımda yeniden başlatma kontrolleri sunuluyor. Eğer telefonu kapatmak isterseniz o zaman da çubuğu aşağı doğru kaydırmanız gerekiyor.

Bu durumda da kırmızı bir buton gözükecek ve telefonun kapatılması sağlanacak. Kırmızı butona doğru kaydırma yaptığınız zaman ise ekranın karardığını göreceksiniz.

Güç bölümü için geçerli olacak olan yeni animasyonların önemli gelişmeleri işaret ettiğini söyleyebiliriz. Şimdilik MIUI 12 için konuşuluyor ama bu animasyon sistemi MIUI 13 için de gelecek olabilir.

Ayrıca böyle bir animasyona geçiş yapılması durumunda sadece kapatma menüsü için değil de diğer birçok menü için de düzenleme yapılacaktır. Geçişler, ekranda yeni görüntü animasyonları gibi artıların gelmesi bekleniyor. Yeni animasyonlar hakkında yeni detaylar çıktığı zaman ya da animasyon geçişleri için yeni görseller geldiği zaman paylaşacağız.