MIUI Bugün 10 Yaşına Bastı – Peki Gelişim Nasıl Gerçekleşti?

MIUI arayüzü için 10 yıl geride kaldı. 10.yıl şerefine markanın CEO'sundan bir paylaşım geldi.

MIUI

Xiaomi akıllı telefona sahip olan her kullanıcının bildiği bir arayüz var. Android üzerinden geliştirilen ancak belki de Android işletim sisteminin bile önüne geçen MIUI arayüzü. O kadar çok kullanılıyor ve o kadar beğeniliyor ki marka Android sürümleriyle beraber arayüzün geliştirmelerini de sunmaya başladı.

Şu an en güncel arayüz 12 sürümü ama ya bu süreç nasıl gelişti? Evet şu an EMUI, One UI gibi rakiplerle yarışan bir arayüz var ama bu arayüz nasıl yaygınlaştı? İşte markanın CEO’su bu konuda merak edilenleri açıkladı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi Health ile Kameradan Nabız Ölçme

MIUI için 10 Yıl Geride Kaldı

Markanın CEO’su Lei Jun, söz konusu arayüzün 10.yılına özel olarak bir paylaşım yaptı ve süreci kısa bir şekilde anlattı. Bu paylaşımda da gördüğümüz gibi aslında MIUI için ilk tarih 20 Eylül 2010 değil.

Marka sektöre ilk girdiği zamanlar, donanım ürünleri konusunda yeterli tecrübeleri olmadığı için yazılım konusunda geliştirmelere yönelmiş. Yazılım konusunda geliştirmeler yapan firma Android üzerinde kendi ROM sürümünü geliştirmiş ve Çin içerisinde kullanıma sunmuş.

İlk etapta Çin içerisinde kullanılan ROM bir hayli sevilmiş ve olumlu tepkiler almış. Firma bunun üzerine 20 Eylül 2010 tarihinde yeni yazılımı Global olarak ortaya çıkarmış. XDA Developers forumu üzerinden yeni arayüz hakkında paylaşımlar yapılmış ve geliştiricilere MIUI arayüzü tanıtılmış.

Bu tanıtımın ardından geliştiriciler Android üzerinden oluşturulan yeni arayüze çok fazla ilgi göstermeye başlamış. Geliştiricilerin de desteğiyle beraber MIUI için birçok dil desteği sunulmaya başlamış.

Çok sayıda dil için destek sunulmasıyla ve Xiaomi akıllı telefonlarının da yayınlanmasıyla beraber MIUI resmi bir arayüz olarak kullanılmaya başlamış. Sizin anlayacağınız 20 Eylül 2010 tarihi MIUI arayüzünün dünyaya açıldığı bir tarih olmuş ve sonrasında 12 sürümüne kadar gelen bir süreci işlemiş.

Geldiğimiz bu noktada söz konusu arayüzü ne kadar ilgi çeken bir arayüz olduğunu biliyoruz. Geliştirmeler de tüm hızıyla devam ediyor. Daha çok sürprizle karşılaşacağız gibi.