MIUI 13 için İlk Video Sızdı

MIUI 13 menülerini gösteren ilk video yayınlandı. Yeni sürüm hakkında ilk bilinenler.

MIUI 13

Android 11 üzerine kurulu olacak olan yeni arayüz sürümü MIUI 13 için geliştirme sürecinin başladığı açıklanmıştı. Bu açıklamanın hemen arkasından yeni sürüm için bazı ipuçları da sızmıştı. Mesela yeni sürümün ana odak noktasının ne olacağı ile ilgili bir paylaşım yapılmıştı. Buna göre yeni sürümün odak noktasının animasyonlar olacağını anlamıştık.

İşletim sisteminde kullanılan animasyonlar üzerinde daha fazla durulacağı söylenmişti. Animasyonlar üzerine eğilecek olan MIUI geliştiricilerin ilk yaptıkları değişiklik yakın zamanda sızmıştı. Bu değişiklikle beraber kapatma menüsüne yeni animasyonların kullanıma açılacağını anlamıştık. Şimdi söz konusu değişiklik için ilk video sızdı.

Bunu da Okuyun: Android 10 Güncellemesi Tamamlanan Xiaomi Telefonlar

MIUI 13 için Yeni Kapatma Animasyonları

Sızan videonun önemi büyük çünkü sızan video MIUI 13 için ilk sızıntılardan biri oldu. Videoya baktığımız zaman da animasyonun tamamen değişeceğini görüyoruz. Kapatma menüsünde artık ses kısma ve açma çubuğuna benzer ama bir hayli kalın bir çubuk yer alacak.

Bu çubuğu yukarı doğru kaydırdığınız zaman, yeniden başlatma kontrolü devreye giriyor. Çubuğu aşağı doğru kaydırdığınız zaman ise kapatma fonksiyonu devreye giriyor. Hem açma hem de kapatma animasyonları daire içerisine alınmış durumda. Bu konuda daha başarılı görüntüler elde edilmesini sağlayacak olan Xiaomi, animasyonlarında yeni renklendirmelere de yer verecek.

Butona yaklaştığınız zaman renkler geçişli olarak gözükmeye başlayacak. İlk renk geçişinden son haline kadar renkler için de bir animasyon kullanılmış olacak. Yani şöyle ki eğer kapatma tuşuna doğru çubuğu kaydırırsanız, kapatma alanına gelene kadar rengin saydamdan yavaş yavaş koyu renge doğru geçmeye başladığını göreceksiniz.

Bu sadece kapatma menüsü animasyonlarında yapılacak olan değişiklik. Asıl menülerde ve sayfalar arasında nasıl geçişler olduğunu MIUI 13 yayınlandıktan sonra göreceğiz. Öncesinde geliştiricilerden gelen sızıntılar olursa, yine bu sızıntılar üzerinden de konuşmaya ve MIUI 13 hakkında fikir vermeye devam edeceğiz.

Şu an görünen, görüntü anlamında bu sürümün çok fazla değişikliği beraberinde getireceği. Bakalım gerçekten öyle mi olacak?