MIUI 12 Sürümünde Google Asistan Sorunu Yaşanıyor

MIUI 12 karanlık mod özelliğinde bir sorun olduğu ortaya çıktı. Google asistan sorunu yaşanıyor.

MIUI 12

MIUI 12 genel olarak başarılı bir arayüz ve getirdiği yenilikler genel olarak sevilmekte. Akıllı telefonunuzu daha işlevsel bir hale getiren yeni sürüm başarılı olsa da bu sürümün tamamen hatasız olduğu anlamına gelmiyor. Her arayüzde olduğu gibi MIUI 12 sürümünde de hatalar var ve hatalar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bu sürümle karşımıza çıkan son hata, yeni sürümün Google Asistan ile olan uyumsuzluğu oldu. Google asistan ile beraber çalıştırıldığı zaman karanlık mod hatası yaşanıyor. Güncellemeyi alan hemen hemen her cihazda böyle bir hata gözükebiliyor.

Bunu da Okuyun: Mi Browser 13.0 Sürümü Geldi – Yenilikler Neler?

MIUI 12 ile Karanlık Mod Hatası

Yaşanan sorunda yeni arayüzün özelliklerinden biri olan karanlık modu çalıştırdığınız zaman Google asistan temasında sorunlar ortaya çıkıyor. Google Asistan menüsünde bazı kısımlar karanlık temaya geçerken bazı kısımlar ise hala açık temada gösteriliyor. Anlayacağınız tema kısmında bir görüntüleme sorunu karşınıza çıkıyor.

Menüler ya da sanal asistanda kullandığınız alanlar doğru bir şekilde gösterilmiyor. Kimi kısımlar karanlık temada gösterilirken kimi kısımlar ise beyaz temada gösterildiği için arayüz üzerinde hatalı bir gösterim karşımıza çıkmış oluyor.

Şimdilik Google Asistan için ortaya çıktığı söylenen sorunun, diğer 3.parti uygulamalarda da yaşanması ihtimali var. Bu yönde çok fazla mesaj gönderen kullanıcı yok. Daha çok Google Asistan uygulamasının temasından şikayet ediliyor ama 3.parti uygulamaların karanlık tema özelliğinde sistemi aynı.

Xiaomi şu an için bu sorunu detaylandıracak ya da soruna çözüm olacak bir açıklama yapmadı. MIUI 12 için ara güncelleme yayınlandığı zaman sıkıntı giderilebileceği gibi 12.1 ara güncellemesinden önce de bir düzenleme, iyileştirme sürümü yayınlanabilir. Google tarafından da sorunu çözmek adına bir güncelleme yayınlanmasını bekleyebiliriz.

Dediğimiz gibi önce bu hatanın kabul edilmesi ve sonrasında güncellemenin yayınlanması gerekiyor. Google ya da Xiaomi tarafından bir güncelleme yayınlanırsa ya da düzenleme için bir açıklama yapılacak olursa, biz de bu detayları paylaşacağız. Şu an MIUI 12 için de herhangi bir değişiklik gözükmüyor.