MIUI 12 Süper Duvar Kağıtları Hangi Cihazlarda Yok?

Süper Duvar Kağıtları özelliği hangi akıllı telefonlarda neden kullanılamayacak? Xiaomi destek ekibi açıkladı.

Süper Duvar Kağıtları

MIUI 12 arayüzü Xiaomi’nin en güncel arayüzü olmasının yanında büyük değişikliklerin sunulduğu da bir arayüz oldu. Söz konusu arayüz ile gelen bazı değişiklikler telefonların temasının bile farklılaşmasına neden oldu. Nitekim bu özelliklerden birisi de Süper Duvar Kağıtları. Arayüze benzersiz bir prestij katan yeni duvar kağıtları özelliği hem kilit ekranı hem standart duvar kağıdı ekranı hem de menüler arasında kullanılabiliyor.

Hareketli animasyonlarla kullanılan bilen Süper Duvar Kağıtları teknolojisi, çok hoş bir tema sunuyor olsa da güncellemeyi alan her akıllı telefonda kullanılamıyor. Bu da bir ikileme neden oluyor. MIUI 12 aldım neden Süper Duvar Kağıtları yok diyen kullanıcılar için cevap belli olmuş durumda.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10T Lite Özellikleri ve Fiyatı Gözüktü

Süper Duvar Kağıtları Belli Telefonlarda Var Belli Telefonlarda Yok

Süper Duvar Kağıtları özelliği süper yüksek çözünürlüklü görüntülerden oluşuyor. Bu nedenle özellik ilk açıklandığı zaman sadece AMOLED ekranlı akıllı telefonlarda yüklü olarak sunulacağı söylenmişti. Güncelleme geldiği zaman sadece AMOLED ekranı olan akıllı telefonlar için yüklü olarak geldiğini de teyit ettik.

Fakat şöyle bir durum daha yaşandı. Bazı telefonlarda LED ekran olmasına karşın yine Süper Duvar Kağıtları özelliği yüklü olarak gelmiyordu. İşte bir kullanıcı Xiaomi destek ekibine bunun için soru yöneltti.

Destek ekibi konunun detaylanması açısından konuya ilişkin bir cevap yazdı. Yazan cevap sizi pek tatmin etmeyecek. Çünkü söylenene göre bu özellik Snapdragon 8XX serisi işlemcileri olan cihazlara varsayılan olarak sunuldu. Bunun nedeni performans sorunları.

Destek ekibi yetkilisine göre yeni özellik yüksek oranda işlem gücü istiyor. Bu işlem gücünün karşılanamadığı cihazlar, Süper Duvar Kağıtları teknolojisinde tam destek sunmuyor. Bu cihazlara da sonradan yeni özelliği ekleyebilirsiniz ama destek ekibi bu konuda kullanıcıları uyarıyor.

Eğer Snapdragon 8XX serisi işlemciye sahip olmayan bir cihazda bu özelliği kullanırsanız, o zaman takılma ve donma sorunlarının yaşanabileceği söyleniyor. Yani performans sorunları boy gösterebilir.