MIUI 12.1 Global Doğrulandı – Global Güncelleme Yayınlanacak

MIUI 12.1 geliştiriciler tarafından doğrulandı. Yeni güncelleme için hazırlıklar yapılıyor.

MIUI 12.1

MIUI 12 işletim sisteminin dağıtımının tamamlanmasına çok az süreler kala gözler MIUI 13 sürümüne çevrilmiş durumda. Android 11 işletim sisteminin de yayınlanmasıyla beraber tamamen odak noktası MIUI 13 oldu. Fakat geliştiricilerin son yaptıkları açıklamalarla arada önemli bir güncelleme daha olacağı doğrulandı. MIUI 12.1 geliyor.

Geliştiricilerle yapılan özel bir röportaj sırasında, MIUI üzerinde çalışan yetkili isimlere sürümler hakkında sorular soruldu. Çok fazla soruya cevap verildi ama en çok dikkat çeken geliştiricilerin MIUI 12.1 açıklaması oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi MIUI 12.1 Sürüm Açıklandı – İşte Yenilikler

MIUI 12.1 Global Pazarda Sunulacak

Üst düzey iki geliştirici tarafından böyle bir güncelleme üzerinde çalışıldığı doğrulandı. Zaten daha önce bu ara güncellemenin hazırlandığı konusunda bilgiler sızmış ve yeni güncellemenin bir dizi yeni özellikle beraber geleceği söylenmişti.

Fakat ne güncelleme tarihi konusunda bilgi verilmişti ne de güncellemenin getireceği değişiklikler doğrulanmıştı. Şimdi geliştiricilerin yaptığı açıklamalar bu sürümü ilk defa doğrulamış oldu. Şu an Çin ROM üzerinde çalışmaların son aşamada olduğu söylendi ve bir de müjde verildi.

MIUI 12.1 sadece Çin ROM içerisinde kalmayacak. Global olarak güncellemenin yayınlanması sağlanacak. Hatta beta sürüm denemeleri de global olarak yapılacak. MIUI 13 sürümünden önce yeni ara güncelleme yayınlanmış olacak.

Ara güncellemenin getireceği yeniliklerin neler olacağı konusunda ise geliştiricilerden herhangi bir bilgi paylaşımı olmadı. Sadece daha önce sızan bilgileri biliyoruz ve bu bilgiler üzerinden yorum yapabiliyoruz.

MIUI 12.1 güncellemesi konusunda bildiğimiz son ve tek kesin detay MIUI 12 güncellemesini almış olan her akıllı telefon modelinin yeni güncellemeyi de alacak olması. Yayın tarihi konusunda tahminler ise MIUI 12 dağıtımının tamamlandığı zamanı işaret ediyor. Şu gün güncelleme sunulacak diye bir durum yok ama tüm akıllı telefonlar için MIUI 12 yayınlandıktan sonra, dağıtım tamamlanınca yeni güncelleme için çalışma yapılacak ve güncellemenin dağıtım sürecine geçilecek.