Mi Browser 13.0 Sürümü Geldi – Yenilikler Neler?

Mi Browser 13.0 sürümü yayınlandı. Yenilikleri ortaya çıkan ve beta olarak yayınlanan yeni sürüm neler getiriyor?

Mi Browser 13.0

Her ne kadar Hindistan’dan ret yemiş olsa da Xiaom’nin global akıllı telefonlarında hala Mi Browser tarayıcı kullanılıyor. MIUI arayüz güncellemeleriyle tarayıcıya yeni özellikler de ekleniyor ama Xiaomi bu konuda daha iyi bir çalışma yapmak istiyor. Sonuçta Mi Browser tarayıcıyı çok daha iyi bir hale getiren Mi Browser 13.0 sürümü de yayınlanmış durumda.

Beta süreç olarak yayınlanan yeni sürümün tarayıcıya getirmiş olduğu yenilikler de bir hayli önemli. Rakip tarayıcılara karşı daha iddialı bir duruş sergileyecek olan Mi Browser için detaylara bakalım.

Bunu da Okuyun: MIUI ile Fotoğraflarda Konum Göstermek Mümkün Hale Geliyor

Mi Browser 13.0 ile Gelen Yenilikler

Bu sürümle beraber gelen en önemli değişiklikler video oynatma özelliği hakkında. Tarayıcıya yeni bir video oynatıcı ekleniyor. Yeni video oynatıcı ile çok daha kolay kontrol işlevlerini kullanabiliyorsunuz.

Mesela sadece çift tıklama yaparak oynatmayı duraklatabilir ya da yeniden başlatabilirsiniz. Bunun yanında video oynatma hızlarında da 0,75x ile 3x arasında değişen değerlerde seçim yapabiliyorsunuz.

Video oynatıcıya ek olarak Mi Browser 13.0 tarayıcı sürümüyle beraber yeni bir tasarım kullanılıyor. Arama çubuğu, geçmiş, yer imleri, en çok ziyaret edilen siteler bölümleri için yeni bir tasarım kullanılmaya başlamış durumda. Ayrıca bu tasarımda, eski sekmeleri geri yükle gibi bir kontrol özelliği de ekleniyor.

Arama performansı ve görüntüleme performansının da arttığı söylenen tarayıcının yeni sürümü, şu an için beta aşamasında. Çin sürüm üzerinden beta testleri yapılıyor ama bu sadece Çin sürümle sınırlı kalınacak anlamına gelmiyor. Resmi açıklamalara göre yeni tarayıcı global olarak da yayınlanacak.

Global güncellemenin yayınlanması için betanın tamamlanmasını bekliyoruz. Mi Browser 13.0 final güncellemesi için verilen süre 1-3 hafta arasında. Global olarak yeni tarayıcı güncellemesi yayınlanır yayınlanmaz, biz de tüm değişiklikleri değerlendireceğiz.

Beta sürecinden sonra ya da beta süreci sırasında farklı özelleştirmeler de yapılabilir. İşlevselliğin her şekilde arttığı ve Xiaomi’nin mobil tarayıcı konusunda Mozilla ve Google’a yaklaştığı kesin.