Huami ve Tesla Yeni Akıllı Saat Geliştiriyor

Huami ve Tesla arasında yeni bir ortaklık kuruluyor. İki firma akıllı saat modeli geliştiriyor.

Huami ve Tesla

Xiaomi tarafından desteklenen markalardan biri olan Huami, iddialı akıllı saatler sunmaya başladı. Gelen akıllı saatler hem özellik açısından zengin hem de fiyat açısından çok düşündürmeyecek modeller oluyor. Başarılı bir şekilde yol alan Huami, başarısına başarı katacak stratejik hamleler de yapmaya başladı. Huami ve Tesla arasında yeni bir anlaşma yapıldığı ortaya çıktı.

Anlaşma kapsamında iki firmanın ortak bir akıllı saat geliştirme çalışmasına başladığı söylendi ve saatlerin yetenekleri konusunda da bazı ipuçları verildi.

Bunu da Okuyun: Amazfit GTR ve Amazfit GTS Araç Kilidini Açmak Kullanılacak

Huami ve Tesla Ortaklığı ile Yeni Saat

İki firma arasında yapılan ortaklık sonrasında Amazfit GTS modellerinin devamı niteliğinde bir akıllı saat gelecek. Yeni bir seri olarak da gelebileceği iddia edilen akıllı saatin, teknik özelliklerinin nasıl olacağı konusunda ipucu bile yok.

Fakat şu var ki iki firmanın ortak çalışması sonrasında bu akıllı saatlerin araç kontrollerinde görev alabileceği söyleniyor.

Tesla araçların bazı özelliklerini yeni akıllı saat üzerinden kontrol etmek mümkün olabilir. Huami ve Tesla ortaklığının ana nedeni bu gibi gözüküyor. Kısa süre önce markanın Amazfit modellerinde böyle bir adım attığını gördük.

2 akıllı saat için Xpeng araçlarına destek verildi. Bu akıllı saatleri kullanan Xpeng sürücüleri araçlarının kilitlerini akıllı saatleri üzerinden kontrol edebilecekti. Benzeri ve hatta detaylı bir çalışma Tesla için de geçerli olabilir.

Böyle bir çalışma Huami için çok başarılı bir adım olabilir. Öyle ki Tesla’nın önünde Apple ve Samsung gibi dev markalar da var. Ortaklık kurulmak istense bu markaların Tesla ile masaya oturacağı kesin. Eğer beklenen olur ve Huami ortak geliştirilmiş olan bir saati sunabilirse bu çok büyük bir başarı olarak değerlendirilir.

Ayrıca araçlara kontrol özelliğini gelmesi ve akıllı saat üzerinden de kontrol sağlanması ekstra bir artı olacak.