Ekran Altında Kameralı Xiaomi Telefonun Videosu Sızdı

Ekran altında kameralı Xiaomi akıllı telefon modelleri için ilk video sızdırıldı. Telefonun videosunda neler var?

ekran altında kameralı Xiaomi

Xiaomi, iki hafta oldu olmadı 3.nesil ekran altında kamera teknolojisini tanıttı. Markanın yeni ekran altı kamera teknolojisi, düşünüldüğü kadar basit bir sistem üzerine kurulu değil. Bu konuda ilk tanıtımı yapan Xiaomi değil. Bu konuda ilk tanıtımı yapan ZTE. Telefonun adı da Axon. Ama Ekran altında kameralı Xiaomi telefonu, ZTE modeline göre çok daha iyi olacak.

Çünkü Xiaomi yeni telefonu kademe kademe sistemiyle geliştirdi. Telefonlarda önce 1.nesil ekran altı kamera sistemi denendi. Bu sistem ekrana gömülü kameraya çevrildi. Sonra 2.nesil ve en son 3.nesil.

Daha başarılı olacak kamera sisteminin kullanılacağı ilk telefon hangisi net değil ama bu sistemi kullanacak telefon için ilk video sızdı.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 10 Kasa Görseli Geldi – Tasarım Baştan Sona Sızdı

İşte Ekran Altında Kameralı Xiaomi Telefon

Sızıntı Twitter’dan yapıldı. Paylaşımda ekranın altında kamera kullanan bir akıllı telefon gözüküyor. Telefonun ekranına baktığınız zaman, ön kamera var mı yok mu bunu hiç anlayamıyorsunuz bile.

Yanında bir başka telefon ile karşılaştırma yapılan ekran altında kameralı Xiaomi modeli, diğer telefona göre sanki sadece ekranmış gibi gözüküyor.

Telefonun ön kamerası açılmıyor. Bunun nedeni videoyu çeken kişinin gizlilik kaygısı olarak söyleniyor ama yine de telefonu sızdırıp, ön kameranın açılmaması kafa karıştırıcı. Yeni telefonun hangi model numarasına ait olduğu da hala bilinmiş değil.

3 ihtimal ortaya çıktı. Birinci ihtimal telefonun Mi 10 Ultra’nın global sürümü olması. Bu ihtimalin ortaya çıkmasının nedeni, videoyu çeken kişinin arka kasayı Mi 10 Ultra akıllı telefonlarına çok benzetiyor olması. Hatta kişiye göre bu Mi 10 Ultra akıllı telefonunun arka kapağı.

Başka bir ihtimal ekran altı kamera sisteminin gösterilmesi için bunun Mi 10 Ultra akıllı telefonları üzerinden denenen bir prototip telefon olduğu. Yani satışa çıkacak bir telefon değil. Sadece kamera sisteminin denendiği bir deneme modeli.

Son ve düşük ihtimal ise bu telefonun Mi 11 akıllı telefonu olduğu yönünde. Ama bu ihtimal düşük ihtimal çünkü telefon hazır olacak ve video çıkacak kadar olmadığı düşünülüyor.