Amazfit GTR ve Amazfit GTS Araç Kilidini Açmak için Kullanılacak

Amazfit GTR ve Amazfit GTS için otomobillerde kilit açma özelliği geldi.

Amazfit GTR ve Amazfit GTS

Apple Watch akıllı saatlere yeni watchOS 7 yazılımı sonrasında yeni bir özellik eklendi. Bu özellikle beraber akıllı saatler desteklenen araçlarda kilit açma fonksiyonlarını kullanabilir olmuştu. Bu özellik Xiaomi gibi markalara ilham sağladı. Markanın desteklediği akıllı saatler olan Amazfit GTR ve Amazfit GTS modelleri için aynı özellik ortaya çıktı.

Yapılan açıklamalara göre bu iki akıllı saat modelinde de Apple’ın sistemine benzer destek sunulacak. Xiaomi destekli Huami’nin de doğruladığı konu hakkında detaylara geçelim zira detaylarda sizi pek heyecanlandırmayacak gelişmeler var.

Bunu da Okuyun: Redmi Note 9 Pro Modelinin Yeni Varyantı Geliyor

Amazfit GTR ve Amazfit GTS Hangi Otomobillerin Kilidini Açabilecek?

Huami konu hakkında Weibo hesabından gönderi paylaştı. Marka gönderisinde iki akıllı saat için de destek vereceklerini duyurdu. Bir afişle yapılan duyuruya göre bu iki akıllı saat, şimdilik sadece belirli araçlarla sınırlı olmakla beraber aracın kilit kontrollerinin yapılmasına izin verecek.

Mesela yaklaştığınız zaman aracın kilidinin açılması, uzaklaştığınız zaman saat üzerinden kilidi aktif etmeniz gibi özelliklere sahip olacaksınız.

Ama Amazfit GTR ve Amazfit GTS sahiplerinin hemen heyecanlanmaması lazım çünkü destek verilen araçların sayısı çok sınırlı. Sadece Çin’de satılan Xiaopeng P7 ve Xpeng P7 modelleri için bu özellik desteklenebilecek.

Tesla’nın rakipleri olarak bilinen iki araç için akıllı saatler kilit kontrolleri yapabilecek ama diğer modeller için bu durum geçerli olmayacak. Sadece Çin markasının iki aracında kullanılacak olan özellik, geleceği olan bir özellik. Yani yapılan yeni anlaşmalara ve araç firmalarıyla beraber girilen ortaklıklara göre bu sisteme uyum sağlayan araçların sayısı artabilir.

Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki sistemin Çin dışına çıkması pek beklenmiyor. Belki Xiaomi ilerde kendi akıllı saatleri için evrensel olarak bu özelliği sunabilir. Ama bunun için de uzun yıllar yapılacak bir hazırlık olması gerekiyor. Öyle her araca da gelebilecek bir sistem değil zaten. Amazfit GTR ve Amazfit GTS özelinde olsa da araçlar da burada önemli bir nokta.