Yeni Mi Mix Bu Yıl Gelmiyor – Kesinleşti

Yeni Mi Mix için yine umutlar suya düştü. Geliştirme aşamasında olduğu düşünülürken telefonun bu sene gelmeyeceği açıklandı.

Mi Mix

Seramik gövdeli modeller içermesi ve tasarım değişikliğinin gösterildiği ilk Xiaomi akıllı telefon serilerinden biri olması nedeniyle Mi Mix serisinin yeri ayrıdır. Acaba biz mi böyle düşünüyoruz? Biz bu seri özel, yeni modellerden çok şey bekliyoruz dedikçe yeni telefon sürekli erteleniyor. Bir yandan yeni telefon gelmiyor diğer taraftan Mi Mix 3 5G modeline MIUI 12 gelmeyeceğini öğreniyoruz.

Anlayacağını artık acaba biz mi bu modele bu kadar önem veriyoruz, marka çok önem vermiyor mu izlenimi oluşmaya başladı. Bugün gelen bir açıklama görüşü daha da güçlendirdi. CEO Lei Jun, çok sorulan 3 soruyu cevapladı ve bu cevapları yayınladı. Soruların içerisinde yeni bir Mi Mix modeline ilişkin de soru vardı ve yanıt yine istendiği gibi olmadı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Ultra Şeffaf Arka Kapak ile Gelecek

Mi Mix Telefonu En azından Bu Sene Yok

En çok sorulan sorular arasından 3 tanesini seçerek cevaplayan ünlü CEO’nun cevapları ve sorular şöyleydi:

1.Soru: Yeni bir Mi Mix Modelinin Çıkıp Çıkmayacağı Soruldu

1.Cevap: Bu cihazın 11 Ağustos tanıtımında duyurulması bekleniyordu ve soru da zaten bu yüzden gündemdeydi. Fakat markanın CEO’su yaptığı açıklamada, Mix serisinin üzerinde çok çalıştıklarını ve çok önemli değişiklikler istediklerini söyledi. Bunun için bu sene yeni bir Miix modelinin gelmesinin planlanmadığı açıklandı. Yıllardır aynı cevap veriliyor gerçi ama ne diyelim seneye.

2.Soru: Mi Alpha Seri Üretime Girecek mi?

2.Cevap: Mi Alpha’nın deneysel bir çalışma olduğunu belirten CEO, amaçlarına ulaştıklarını ve seri üretime girmeyeceklerini söyledi. Bu modelin seri üretiminin çok maliyetli olacağı ve bunun satışlara yansıtılamayacağı söyleniyor.

 

3.Soru: Xiaomi Surge İşlemci Gelecek Mi?

3.Cevap: Surge, geliştirme aşamasında büyük zorluklarla karşılaşılan bir çip oldu. Geliştirme aşamasında zorluklar yaşansa da sonunda Xiaomi’nin kendi çiplerini sunacağı söylendi. Lei Jun işlemci konusunda çok kararlı gibi açıklamalarından bunu anlayabiliyoruz.

Sorular ve cevaplar böyle. Kişisel olarak söyleyim ki 11 Ağustos tanıtımı özel bir tanıtım olduğu için Mi Mix yeni modelinin tanıtılmasa bile ön duyurusunun yapılmasını bekliyordum. Ama en az bir sene daha bekleyeceğimiz kesinleşmiş oldu.

Exit mobile version