Xiaomi’den Yeni Ekran Paylaşma Hizmeti Mi Miaoxiang

Mi Miaoxiang adı verilen yeni bir ekran paylaşım hizmeti ortaya çıktı. Mi Miaoxiang neler sunacak?

Mi Miaoxiang

Xiaomi, 10.yıla özel olarak yapılan etkinlikte teknoloji dünyasına çok fazla şey kattı. Firma tanıtım sırasında ürünler tanıttı evet ve herkes bu ürünlere odaklandı. Yeni telefonlar falan derken geleceğe yönelik bazı teknolojiler için de duyuru geldi. Mi Miaoxiang detayları yeni belli olan ve etkinlik sırasında 10 yıllık bir proje olarak lanse edilen bu teknolojilerden birisi.

Geçtiğimiz gün ilk hali de yayınlanmış olan yeni teknolojinin şu an için Xiaomi Mi 10 Ultra ve Redmi G bilgisayarları arasında kullanıcı testlerinin başladığı da açıklandı. Peki, bu yeni teknoloji neyi ifade ediyor? Nasıl bir sistem sunuluyor?

Bunu da Okuyun: MIUI 12 Alt Gezinti Çubuğu Nasıl Kaldırılır?

Mi Miaoxiang Nedir?

Aslında bu sistem bir ekran paylaşım sistemi. Hiçbir ek cihaza ihtiyacınız olmadan, Xiaomi akıllı telefonlarınızın ekranını bilgisayarlara yansıtabiliyorsunuz. İlk olarak Redmi G bilgisayarı ve Mi 10 Ultra akıllı telefonları arasında çalışan teknoloji, telefonun ekranının doğrudan bilgisayara yansıtılmasına izin veriyor.

Kullanım sistem sayesinde minimum gecikme süreleriyle telefonun görüntüsünü bilgisayara yansıtan teknoloji, iki cihazın özelliklerini ortak olarak kullanmanıza da izin veriyor. Mesela akıllı telefonunuzun internetinden faydalanıp, bir yandan da bilgisayarın ön kamerasını kullanarak görüntülü görüşme gerçekleştirebilirsiniz.

Bunun yanında akıllı telefon ile bilgisayar arasında doğrudan dosya gönderimi hizmeti, resim gönderme gibi işlemleri de gerçekleştirebiliyorsunuz. Akıllı telefonun ekranının bilgisayara yansıtılmasını sağlayan sistemleri daha önce de gördük.

Huawei gibi rakip firmalar bu konuda bazı özel sistemler sunuyor. Xiaomi’nin yeni teknolojisi işi biraz daha detaylandırıyor ve yapılabileceklerin sayısını arttırıyor. Şimdilik sadece Mi 10 Ultra ile Redmi G arasında çalışan teknolojinin, yakın zamanda daha fazla cihaz için geleceği kesin.

Mi Miaoxiang sadece üst segment akıllı telefonlarda mı olacak derseniz işte orasını bilemeyiz. Bir satış stratejisi kullanılarak çok satan orta segmentlere de bu sistem eklenebilir.