Xiaomi Telefonlarına İki Ayrı Kamera Özelliği Ekliyor

Xiaomi iki yeni kamera özelliği ile MIUI 12 kamera arayüzünü güncelliyor. Yeni kamera özellikleri neler olacak?

Xiaomi kamera

Xiaomi, MIUI 12 arayüz güncellemesinde kameralara çok önem verdi. Kamera arayüzü genel olarak değiştirildi ama bunun yanında küçük küçük özellikler de eklendi. Yeni kamera modlarının bile eklendiğini gördük.

Bir yandan MIUI 12 güncellemeleri dağıtılırken bir yandan ise yeni arayüzün kendi içerisinde güncellemeler almaya devam ettiğini de görüyoruz ve yeni kamera özellikleri de eklenmeye devam ediyor. Son olarak Weibo üzerinden iki yeni kamera özelliğinin daha geldiği açıklandı. Kameralara eklenen iki yeni özellik, kullanımı kolaylaştırmak odaklı yayınlanan özellikler.

Bunu da  okuyun: Xiaomi Mi 9 SE ve Mi 9 Lite MIUI 12 Güncellemesini Aldı

Xiaomi Yeni Kamera Özellikleri

MIUI 12 için yayınlanan güncelleme sonrasında gelen ilk yeni kamera özelliği pozlama süresi için eklenen animasyon oldu. Artık bir fotoğraf çekerken, çekimin pozlama süresi bir animasyon olarak deklanşör etrafında gösterilecek. Daire etrafındaki süre tamamlandığı zaman, çekim tamamlanmış olacak.

Pozlama süresi kullanıcılara da yeni bir animasyonla gösterildiği için, kullanıcılar da fotoğraf çekerken daha iyi performans alabilecekler. Bu özelliğin tüm MIUI 12 alan akıllı telefonlara geleceği düşünülmekte.

İkinci özellik ise telefoto kamerası içeren üst segment akıllı telefonlar için geçerli olacak. Xiaomi bunun üzerinde de çok durmuş. Artık telefoto lens ile ana kamera lensi aynı anda kullanılabilecek. Daha doğrusu görüntü aynı anda verilebilecek.

Bunun için yeni bir vizör eklentisi yapan marka, kamerayı ne kadar yaklaştırırsanız yaklaştırın, görüntünün ne kadar uzak bir konumda olduğu küçük bir ekranda gösterilmeye devam edilecek. Yani ana kameranın görüntüyü nasıl gördüğünü, telefoto ile yaklaştırıldığında görüntünün nasıl gözüktüğünü aynı ekran üzerinde görebileceksiniz.

Xiaomi bu özelliği kullanabilecek olan telefonları telefoto kamerası olan telefonlar olarak sınırladı ama belki de diğer modeller için de benzer modlar gelebilir. Her iki kamera özelliği de MIUI 12 güncellemesi ile gelecek. Ana sürüme verilecek ilk büyük güncellemede bu iki yeni kamera özelliğinin de aktif olmasını beklemekteyiz. Tabii ki önce Çin’de denemeler yapılacaktır.