Xiaomi Redmi Note 8T MIUI 11 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Redmi Note 8T için güncelleme geldi. Yeni güncellemenin sürümü nasıl değişti.

Xiaomi Redmi Note 8T

Fiyatı düşük tutmak adına düşük özelliklere sahip olan akıllı telefonlar arasına yazılan Xiaomi Redmi Note 8T modeli, ilk olarak 2019 yılında tanıtılmıştı. Düşük özellikli telefon, Android 9 tabanında MIUI 10 ile piyasaya çıktı.

Fakat bu modelin güncellemeler alınacağı biliniyordu ve güncelleme de aldı. Fakat bu güncellemelerin devam etmesi beklenen bir durum değildi. Beklenti Xiaomi Redmi Note 8T serisinin var olan güncelleme ile unutulması. Ama öyle olmadı MIUI V11.0.5.0 sürüm güncellemesi yayınlandı ve akıllı telefon bir kez daha yenilenmiş oldu.

Bunu da okuyun: Xiaomi Mi 10T Pro Dev Kamerası ile Görüntülendi

Xiaomi Redmi Note 8T için MIUI 11 Güncellemesi

Android 9 Pie işletim sisteminin kullanıldığı güncelleme, daha çok hıza ve güvenlik açıklarına odaklı gibi duruyor.

Android için yeni güvenlik yamaları ve MIUI 11 sürümünde yer alan bazı güvenlik yamalarını sisteme dahil eden güncellemenin, hız konusunda da yaşanan kararsızlıkları ortadan kaldırdığı biliniyor. Muhtemelen bu güncelleme ile amaç kamera sorunları ve telefonda yaşanan donma sorunlarının önüne geçebilmek.

Yayınlanan güncellemenin Xiaomi Redmi Note 8T için farklı bir önemi daha var. Güncellemenin bir başka önemi, muhtemelen bu telefon için son güncelleme olacak olması. Sınırlı bölgede satışı yapılan Note 8T için Android 10 işletim sisteminin yayınlanması çok olası gözükmüyor.

Yine de telefonun MIUI 12 güncellemesi alacağı söylenmekte ama bunun için Xiaomi’nin yapacağı yayınları beklemek lazım. Android 10 ve MIUI 12 beraber de gelebilir. Kapıyı tamamen kapatmamak gerek.

MIUI V11.0.5.0 güncellemesi ise ilk etapta Hindistan’da kullanılacak. Güncelleme dağıtımda ama Hindistan genelinde bir dağıtım söz konusu. Bu da demek oluyor ki güncelleme kolay kolay tamamlanmayacak. Biraz daha beklemek gerekecek. Hindistan dağıtımları biraz daha uzun sürüyor.