Xiaomi Redmi 9 Türkiye’de Satışa Başladı

Xiaomi Redmi 9 akıllı telefonu Türkiye'de satışa sunuldu. Xiaomi Redmi 9 fiyatı ve özellikleri.

Xiaomi Redmi 9

Xiaomi’nin uygun fiyat aralığında bir akıllı telefonu olarak tanıtılan Xiaomi Redmi 9, kısa süre önce piyasada boy gösterdi. Fakat bu tip akıllı telefonlar ülkemize genelde geç geliyor. Satışlar hemen başlamıyor. Haliyle diğer birçok modelde olduğu gibi direkt olarak ülkemizde satışa çıkmayan akıllı telefon, bu kez kullanıcıları çok bekletmeyen bir model oldu.

Aradan geçen kısa süre sonra Xiaomi Redmi 9 akıllı telefonları ülkemiz için de satışa sunuldu. Telefonun satışa çıkmasıyla beraber indirim alması da bir oldu.

Bunu da Okuyun: Xiaomi’den Yeni Ekran Paylaşma Hizmeti Mi Miaoxiang

Xiaomi Redmi 9 Türkiye Fiyatı

Telefonun Türkiye raflarına çıktığı fiyatı 2.999 TL olarak açıklanmıştı. Bu 4 GB RAM kullanan model için geçerli olan satış fiyatı. Telefonun 3 GB RAM kullanan versiyonunun fiyatı ise 2.799 TL olarak belirlenmişti.

Fakat bu rakamların çok daha altında satışlar başladı. İlk gün 4 GB RAM’li versiyon 2.899 TL ile satışa açıldı. Hemen sonrasında bir kampanya daha yapıldı ve Xiaomi Redmi 9 satış fiyatı 2.300 TL civarlarına kadar düştü.

Şu an farklı satıcılardan alınabilen ve Xiaomi Türkiye garantili olarak gelen akıllı telefonun fiyatının biraz daha düşebileceği de söyleniyor. Rakamın 2 bin TL civarlarına kadar inmesi gündemde. Fakat bu ne kadar sürer bilen yok.

Şu an telefonun 64 GB depolama alanı olan versiyonlarının satışa çıktığı ve 3 renk seçeneğinin de Türkiye’ye geldiği anlaşılıyor. Almayı düşünenler ya da merak edenler için Xiaomi Redmi 9 modelinin özelliklerini de hatırlayalım.

Telefonda 6.53 inç damla çentikli ekran var ve LCD ekranda 2340 X 1080 piksel çözünürlüğü kullanılıyor. MediaTek Helio G80 işlemcisi ile 2.2 GHz saat hızı değerlerini gören akıllı telefonda 3 ve 4 GB RAM versiyonları var.

MIUI 12 güncellemesini alacak olan telefonun 13 MP + 8 MP + 2 MP + 5 MP arka kamerası ve 8 MP ön kamerası bulunuyor. Batarya kısmında ise 5020 mAh gibi çok yüksek bir batarya kapasitesi sunulmakta.