Xiaomi MIJIA LCD Blackboard Dijital Yazı Tahtası Duyuruldu

MIJIA LCD Blackboard dijital yazı tahtası yeni boyutu ve yeni satış fiyatı ile duyuruldu.

MIJIA LCD Blackboard

Xiaomi bir fonlama projesi olarak MIJIA markasının altında yeni bir akıllı çizim tahtası sunmuştu. Dijital yazı tahtası olarak tanıtılan ürün ilk etapta sadece 10 inçlik bir boyut ile satışa sunulmuştu. Sadece 7 dolarlık bir fiyatla satılan dijital yazı tahtası sevilmeyi başardı.

Bunun üzerine yazı tahtasının yeni bir versiyonu daha geldi ve 13.5 inçlik ikinci ürün sadece 11 dolar gibi bir fiyatla satışa çıktı. Bu modelde daha da sevildi çünkü boyut artmış ve fiyat çok değişmemişti. Şimdi MIJIA LCD Blackboard için yeni bir model daha satışa sunuldu.

Bu sefer işler biraz daha değişti. Çünkü boyut hiç tahmin edilmeyecek bir seviyeye çıktı. Boyut 20 inç olarak belirlendi ve dijital yazı tahtasının yeniden satışa çıkarılacağı açıklandı.

Bunu da  Okuyun: MIUI 12 Beta Xiaomi Cihaz Kontrolü Uygulamasını Aldı

20 inçlik MIJIA LCD Blackboard Özellikleri Neler?

Yeni dijital tahtanın boyutu değişti dedik. 20 inçlik bir boyut farkı oluştu dedik. Bu fark artık ürünü profesyonel bir dijital yazı tahtası haline getiriyor.

Tahta beraberinde manyetik olarak tahtaya bağlanabilen bir kalem ile beraber geliyor ve kullanımı oldukça basit. Tek renk kullanımı ise devam ediyor. Şöyle ki Tek renk kullanımında tahtaya sadece yeşil bir renk ile yazı yazabiliyorsunuz. Bunu görsellerden sizde görebilirsiniz.

Yazı yazma ya da çizim yapma konusunda Apple’ın iPad Pro modeline benzer bir performans gösterdiği, yani o kadar hassas olduğu iddia edilen MIJIA LCD Blackboard, tamamen LCD bir panel kullanıyor ve dediğimiz gibi kalem bu panele özel olarak tasarlanmış bir akıllı kalem.

İkinci büyük artı ise yazı tahtasının mavi ışıktan tamamen arınmış olması. Tahta mavi ışıktan tamamen arındığı için çocukların kullanmasında da herhangi bir sorun olmadığını duyuran Xiaomi, MIJIA LCD Blackboard için kullanılan pilin bir bozuk para büyüklüğünde bir saat pili olduğunu söyledi.

Tıpkı diğer modellerde olduğu gibi bu pilin gücü sadece tahtayı silmek için tuşa bastığınız zaman harcanıyor. Ortalama kullanım için yapılan hesaplama sonrasında günde 100 kez silme tuşuna basılsa bile tablet 1 yıla yakın bir süre dayanabiliyor.

Bu özellikleri kullanışlı görülebilecek olan MIJIA LCD Blackboard satış fiyatı ise sadece 19 dolar. Yine çok yüksek bir rakam yok. Satışlar 2 Eylül’de başlıyor.