Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3 Telefonları MIUI 12 Aldı

Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3 MIUI 12 ile güncellendi. Güncelleme hakkında detaylar ve yeni bilgiler.

Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3

Devam güncellemesinin geldiği akıllı telefonlar arasında Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3 modelleri de bulunuyor. Aslında telefonlar eski. Xiaomi Mi Mix 2S modelini satın almak için arasanız belki de şu an bu telefona ulaşamazsınız. Ama şöyle bir şey var ki her iki telefonda kendisini kanıtlamış hem şık hem donanımlı telefonlar. Zamanında bu iki modeli tercih eden kullanıcılar için iyi bir haber verelim. Telefonlar MIUI 12 güncellemesini aldı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3 için MIUI 12 Güncellemesi

Önce biraz Xiaomi Mi Mix 2S modelinden konuşmak istiyorum. Bu telefon çıkalı seneler oldu. Telefon ilk çıktığı an Android Oreo işletim sistemine sahipti. Oreo işletim sistemi ve bunun üzerinde kurulu olan MIUI 9 arayüzü. Güncelleme aldıkça alan telefon Android 10 işletim sistemine ve MIUI 11 arayüz sürüme sahip oldu.

Geçelim Mi Mix 3 modeline. Bu modelde çok yeni bir akıllı telefon modeli değil. Yine kutudan Android Pie ile çıkan akıllı telefon MIUI 10 işletim sistemine sahip olmasına karşın hem Android 10 aldı hem de MIUI 11 güncellemesi aldı.

Güncelleme almaya alışan Xiaomi Mi Mix 2S ve Mi Mix 3 modelleri bu kez MIUI 12 sürümünü aldı. İki telefon için de kararlı güncelleme yayınlanmaya başladı. Çin’den başlayarak dağıtılacak olan güncellemenin sürüm numaraları; Xiaomi Mi Mix 2S için V12.0.1.0.QDGCNXM ve Mı Mix 3 için V12.0.1.0.QEECNXM olarak açıklandı.

Mi Mix 2s için güncelleme boyutu 787 MB iken Mi Mix 3 için ise 824 MB boyutunda. Android güvenlik yamalarıyla beraber gelen bu sürümlerin son güncelleme olduğunu düşünüyoruz. İki telefonun da Android 11 alacak modeller arasında yer almadığı söyleniyor.

İlk sızan listelerde gözükse de sonrasında bu modeller için Android 11 işletim sisteminin uygun olmadığı iddia edildi. Yani belki de iki telefon için MIUI 12 son güncelleme oldu, olacak.