Xiaomi Mi Browser Pro Tarayıcı Yasaklandı

Xiaomi Mi Browser Pro tarayıcı için engel kararı geldi. Hangi ülke Xiaomi tarayıcı için neden böyle bir karar aldı?

Xiaomi Mi Browser Pro

Hindistan, Çin yapımı uygulamalara karşı cephe aldı. Hatta cephe aldı lafı biraz hafif kalır. Resmi Çin temelli uygulamalara savaş açılmış durumda. Arada fark gözetilmiyor. Oyun, uygulama göz edilmeden bir bir uygulamalar engelleniyor.

Bundan 3 gün öncesinde TikTok gibi dev bir Çin uygulamasının fişi çekilmiş ve Hindistan genelinde uygulama yasaklanmıştı. Sonrasında bir şok haber daha geldi. Bu sefer sevilen Tencent oyunu, PUBG için benzeri bir karar alındı.

Tabii bu arada yüzün üzerinde Çin temelli uygulamada yasaklandı. Sadece büyük uygulamalar değil, ilgi çeken küçük çaplı Çin’li uygulamalarda engellendi. Alınan kararlardan etkilenen son firma ise Xiaomi oldu. Bu kez Xiaomi Mi Browser Pro yasaklandı.

Bunu da Okuyun: Android 11 Güncellemesi Alacak Xiaomi Modelleri için Yeni Liste

Xiaomi Mi Browser Pro Yasaklandı

Hindistan genelinde geçerli olacak olan karar sonrasında Xiaomi’nin başarılı internet tarayıcısının kullanımı tamamen durdurulmuş oldu.

Hindistan’da geçerli olan bu karar Xiaomi için oldukça kötü bir haber. Çünkü Xiaomi için Hindistan en büyük pazarlardan birisi. Sadece Hindistan genelinde satılan akıllı telefonları bile olan firma, bu şekilde bir engelleme sonrasında %30’luk bir pazar payında sıkıntı yaşamış olacak.

Öyle ki Xiaomi %30’luk pay ile Hindistan’ın en çok satan akıllı telefon markası. Engelleme kararının açıklanması bu noktada çok önemli bir kriter.

Konuya önem veren Xiaomi ise durum hakkında bir açıklama yaptı. Firma yaptığı açıklamada Mi Browser Pro tarayıcının herhangi bir güvenlik sorunu olmadığını ve hiçbir performans sorununa neden olmadığını belirtti. Tarayıcıda bir sorun olmadığını açıkça belirten Xiaomi, konunun takipçisi olacaklarını da söylemekle kalmadı, açıklama için başvuru yaptıklarını da belirtti.

Küresel açıdan bakacak olursak bu Xiaomi için gerçekten büyük bir olay. Milyonlarca kullanıcı var ve durumdan milyonlarca kullanıcı etkilenecek. Farklı bir durum daha var. Bu kararın ilk etap kararı olduğu söyleniyor.

Yani tarayıcı engellendi ama diğer Xiaomi uygulamaları için de tehlike devam ediyor. Diğer uygulamalar için Xiaomi’nin alabileceği bir önlem yok. Çünkü asıl neden Çin ile Hindistan arasındaki sorun. Xiaomi Mi Browser Pro tarayıcı engeli sadece bir misilleme gibi gözüküyor.