Xiaomi Mi 9T’de MIUI 12 Güncellemesinin Durdurulma Nedeni Belli Oldu

Xiaomi Mi 9T için MIUI 12 güncellemesi neden durduruldu belli oldu. İşte ortaya çıkan hata.

Xiaomi Mi 9T

Xiaomi Mi 9T satılan telefonlar arasında. Öyle markanın nadir alınan ve yüksek fiyatlı bulunan amiral gemisi telefonlarından değil. Satış rakamları oldukça iyi. Xiaomi, satış rakamları yüksek seyreden akıllı telefon modeli için küçük oynamalarla ilgiyi biraz daha çekiyor. Mesela güncelleme sıkılığı. Mi 9T ilk güncelleme alan telefonlardan. Telefon MIUI 12 güncellemesini ilk partide aldı ve telefonlara hemen dağıtım başladı.

Ama işler ters gitti. Globalde bile dağıtım başlamışken, Xiaomi kısa bir açıklama ile bir anda MIUI 12 güncellemesinin dağıtımını bu telefon için durdurmuştu. Neden açıklaması yapılmadı ve telefonlar arayüz güncellemesi almamaya başladı. Hala güncelleme yeniden dağıtıma açılmış değil. Xiaomi nedeni de açıklaması ama geliştiriciler nedene ulaştı.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 9T MIUI 12 Güncellemesi Durduruldu

Güncelleme Sonrası Xiaomi Mi 9T Bildirim Çubuğu Bozuluyor

Güncellemeyi yükledikten sonra telefonu karanlık moda aldığınız zaman, bildirim çubuğunun bozulduğu görülüyor. Bildirim çubuğunda şarj simgesi, saat ve hat durumunu gösteren kısımda objeler kendi kendine renk değiştiriyor. Bir beyaz oluyor bir siyah oluyor.

Üstelik obje siyah renge geçtiği zaman, hiçbir simgeyi net olarak seçemiyorsunuz. Koyu siyah rengi ile simgeler anlaşılmaz oluyor. Aynı şeyin bildirim çubuğu için de geçerli olduğu söylenmekte.

Bildirim çubuğuna bir bildirim geldiği zaman, renk değişikliği olduğu ve yine simgelerin seçilemediği aynı zamanda gelen bildirimin de açılmadan anlaşılmadığı belirtiliyor.

Geliştiriciler kanıt olarak bir videoda oluşturmuş ve ekran görüntüleri de paylaşılmış. Paylaşılan ekran görüntüleri ne kadar sorunlu bir değişimin olduğunu gözler önüne seriyor. Şu an için hatanın karanlık moda geçiş yapıldığı zaman yaşandığı belirtiliyor olsa da bu hatanın kendi kendine sürekli tekrar etmesi durumu da mümkün olabilir.

Xiaomi Mi 9T MIUI 12 sürüm güncellemesinin durdurulmasındaki ana nedenlerden biri bu gibi gözükmekte. Biri diyoruz çünkü devamı da olabilir. Hataları gidermek için Xiaomi güncelleme çalışmaları yapıyor ama dağıtımın ne zaman yeniden açılacağı ya da güncellemenin zaten verilmiş olduğu kullanıcılar için nasıl bir durumun geçerli olacağı kesin değil. Bir ek güncelleme gelebilir.