Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Yayınlandı

Xiaomi Mi 8 Lite akıllı telefonları için MIUI 12 kararlı güncellemesi yayında. Kararlı güncelleme şimdilik Çin'de.

Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi, MIUI 12 güncellemelerinde sıraya Mi 8 serisini aldı. Yılı ters çevirip 2 sene geriye gidersek, karşımıza çıkacak telefon olan Mi 8 amiral gemisine güncelleme gelmesi çok şaşılacak bir durum değil. Telefonun yeni yetenekler kazanması da yine çok şaşılacak olan bir durum değil. Amiral gemisine zaten bir an önce gelmesi gereken bir arayüz güncellemesinden söz ediyoruz. Sevindirici haber şu ki Xiaomi Mi 8 Lite modeline de güncelleme geldi.

Serinin bir kabul edilmesi ve Mi 8 modelinden sadece günler sonra Lite için güncelleme gelmesi iyi bir haber. Xiaomi’nin daha da hızlandığının bir göstergesi.

Bunu da Okuyun: Android 11 Güncellemesi Alacak Xiaomi Modelleri için Yeni Liste

Xiaomi Mi 8 Lite için MIUI 12 Hazır

Lite versiyon olsa da telefon için güncelleme gecikmedi ve Mi 8 güncellemesinin 3-4 gün sonra yayınlandı. Kararlı sürüm olarak yayınlanan yeni güncelleme, Mi 8 Lite modelini MIUI 12‘ye yükseltiyor ama, işin bir de aması var.

Güncelleme Mi 8 modelinde olduğu gibi Çin için kullanılabiliyor. Sadece Çinli kullanıcıların şu an güncellemeyi aldığı haberi verildi. Buna alıştık ve Çin sürümünün, global sürümden haftalar öncesinde yayınlandığını biliyoruz. Yani bizim için bir sürpriz yok.

Global sürüm ülkemizde de satılan Xiaomi Mi 8 Lite modellerine gelecek olan güncelleme. Çin sürümden daha önemli olanı bu güncelleme. En azından bizim için. Global MIUI 12 arayüz güncellemesinin dağıtım tarihi ise belli değil. Süreç aynen şöyle işleyecek. Çin sürüm parça parça dağıtılacak. Parça parça yapılan dağıtım tamamlanacak.

Sonra aynı sürüm numarası V12.0.1.0.QDTCNXM ile global MIUI 12 yayınlanacak. Bu sürüm de hemen gelmeyecek. Parça parça dağıtılacak. Telefonunuz Xiaomi Mi 8 Lite ise ve şanslı olan kullanıcılardansanız global sürüm yayınlandıktan günler sonra MIUI 12 alabilirsiniz.

Sonlara kalan kullanıcılara güncellemenin gelmesi ise 3-4 haftayı bulabiliyor. Çin sürüm bitirilip global sürüm yayına açılır açılmaz, sitemizde bununla ilgili bilgilendirmeleri de paylaşacağız.