Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent Sürüm Parçalarına Ayrıldı

Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent parçalama testi videoları paylaşıldı. Yeni telefonun iç aksamı nasıl?

Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent 2

Xiaomi’nin akıllı fabrikasında üretilen özel seri akıllı telefon Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent için testlerle karşılaşmaya başladık. Telefonun özelliklerini tanıtımla gördük zaten ama merak ettiğimiz ve hala duymak istediğimiz çok kısım var.

Birçok sorunun cevabını verecek olan testlerden birisi de telefonun parçalanma testi oldu. Xiaomi ile anlaşan bir YouTuber tarafından hazırlanan testle beraber telefonun iç aksamını daha net görme fırsatını elde etmiş olduk.

Bunu da Okuyun: Xiaomi Mi 10 Ultra Tanıtıldı- Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent Oldukça Korunaklı

Telefonun en dikkat çeken, en göze batan kısmı şüphesiz ki şeffaf arka kapağı. Öncesinde gelen modellerde de kullanılan şeffaf arka kapağın kullanıldığı akıllı telefonun içi çok net bir şekilde gözüküyor.

Baktığınız da kablosuz şarj alanını ve cip kısmını çok net olarak seçebiliyorsunuz. Parçalanma testinde şeffaf arka kapağın çıkarılması ise hiç zaman almıyor. Basit bir aparatla arka kapak kolayca çıkarılabiliyor. Tabii ki bunda ek olarak sıvı sızdırmasını engelleyecek olan katmanların kullanılmaması da etkili olmuş.

Telefonun arka kapağı çıkarıldığı zaman ise hemen donanımlara erişemiyorsunuz. Önce siyah ince bir tabaka karşınıza çıkıyor. Bu siyah bant şeklinde de tabaka kaldırıldığı zaman, telefonun iç aksamıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bir tarafta bataryaların bulunduğu alan göze çarpıyor diğer tarafta kamera kısmı.

Özellikle kamera kısmında ek kaplamaların kullanıldığı ve bu şekilde koruma sağlandığını anlıyoruz. Telefoto kamerası da dahil olmak üzere tüm lensler ise tek bir modül üzerine yerleştirilmiş. Yani kamera alanı tek parça ve bu onarımları kolaylaştıracaktır.

Aynı durum diğer Xiaomi Mi 10 Ultra Transparent parçaları için de geçerli. Bu parçaların bir çoğunda da yine tek modül yapısı kullanılmış. Sizin anlayacağınız telefonu tamir ettirmek çok zor olmayacak. Bir diğer yandan da şunu söylemeden geçemeyeceğim ki parça kalitesi diğer Xiaomi telefonlardan daha iyi gibi gözüküyor. Parça kalitesi konusunda yapılan eleştiriler dinlenmiş gibi. Daha fazla detayı videoda siz de görebilirsiniz.