Xiaomi Mi 10 Ultra Tanıtıldı- Fiyatı ve Özellikleri

Xiaomi Mi 10 Ultra tanıtıma çıktı. Aylardır beklenen telefon performansı ile göz doldurdu. İşte her detay.

Xiaomi Mi 10 Ultra

Aylardır beklediğimiz akıllı telefon sahneye bir çıktı, tam çıktı. Xiaomi Mi 10 Ultra adına sahip olan telefon, sadece Xiaomi için değil Android gezegeni için yılın en başarılı telefonlarından biri oldu. Bana sorarsanız en başarılı oldu ama bu kişisel görüş olduğu için iddialı konuşmayalım.

10.yıla özel olarak düzenlenen etkinlikle beraber tanıtılan yeni akıllı telefonun, daha şimdiden kamera konusunda da zirveye oturdu. Bu detayların hepsinden söz edeceğiz. Gelin tasarımla giriş yapalım.

Bunu da Okuyun: Poco F1 MIUI 12 Güncellemesi Yayınlandı

Xiaomi Mi 10 Ultra Tasarımı Nasıl?

Tasarımın sızdırılan tasarımlardan bir farkı yok. Yani sızan haberlerde gördüğümüz tasarım resmileşti. Mi 10 ile çapraz giden akıllı telefon tasarımında arka kısımda bir değişiklik var. Biz bunu sızan ilk görselin haberini yaparken de söylemiştik.

Kamera alanı çok daha büyük olacak diye. Öyle de oldu. Arkada büyük bir kamera bölümü var. Toplam 4 kameralı bu alan aşağı kadar uzuyor. En üst kısımda periskop kamerası var ve bu kamera kare şeklinde. Ayrıca bu kameranın çerçevesinde de metal bir çerçeve kullanılmış. Yani kendisini belli ediyor.

Arkayı değil de ekranı konuşursak çok farklı değil. Kavisli çerçevesiz ekran Xiaomi Mi 10 Ultra modelinde de kullanılmış. Ekran altı kameraya ise geçiş yapılmamış. Kamera ekranın köşesine gömülmüş. Zaten tek ön kamera var.

Malzemesi: Cam arka kapak ve metal çerçeve

Xiaomi Mi 10 Ultra Ekran

Xiaomi Mi 10 Ultra her konuda raptiyeyi en üstte taktı. Ekran bunlardan bir tanesi. 6.67 inç kavisli ekran kullanan akıllı telefon AMOLED panelle yoluna devam etti. Gorilla Glass 5 camının koruduğu ekran, 1080 X 2340 piksel. 10 bit renk derinliği, 120 Hz yenileme hızı gibi artılar dışında, HDR 10+ ve HDR 10 desteği de var.

Maksimum olarak 1120 nit parlaklık değerine kadar çıkabilen Xiaomi Mi 10 Ultra ekranı, sürekli açık ekran özelliğini de destekliyor. Tanıtımda bunun üzerinde çok duruldu ve tüm ekran özelliklerinin en net, en gerçekçi ve en iyi renk doygunluğuna sahip görüntüyü verebilmek adına özenle belirlendiği söylendi.

Ekran Özet

Xiaomi Mi 10 Ultra Donanım Özellikleri

Şu anda bir telefon ne kadar yüksek özelliklere sahip olabilir? 2020 yılında bir akıllı telefon için olabilecek en yüksek donanım özelliklerini istiyorsanız, alın size Xiaomi Mi 10 Ultra. Telefonun içerisinde Snapdragon 865+ işlemci var. 3.1 GHz işlemci, Adreno 650 GPU birimi ve LPDDR5 RAM ile tamamlanıyor. RAM yeni nesil olmasıyla beraber miktarı da çok yüksek. Kapı 8 ile başlıyor 8 GB , 12 GB ve 16 GB RAM bellek seçenekleri var.

Teknik kısımda 4500 mAh bataryalı telefonun 120W hızlı şarj desteklediğini de atlamamak lazım. 120W hızlı şarj bu bataryanın sadece 20 dakikada maksimum olarak şarj edileceğini gösteriyor. Zaten tanıtımda bunun mini bir anlatımı yapıldı ve sistem örneklendirildi. Kablosuz olarak şarj etmek istediğinizde ise telefonun 50W hızlı şarj ile kablosuz olarak şarj edildiğini görüyorsunuz.

Donanım Özet

Xiaomi Mi 10 Ultra Kamera

Son kısmı telefonun kamerasına ayıracağız. Yok Yok kamera düzeninde marka 48 MP EIS ve OIS destekli ana kamera kullanıyor. 12 MP portrait kamera ikinci kamera ve 2x optik zoom özelliğine sahip. Ana kamera ek 5x optik zoom sağlayan 48 MP değerinde bir telefoto kamerası daha var orayı da atlamayalım. Diğer kamera 20 MP ultra geniş açı için hazırlanmış olan kamera. Önde de 20 MP tek kamera kullanılmış.

DxOMark Kamera Değerlendirmesi

Telefonun kameraları için değerlendirme puanları da açıklandı. DxoMark değerlendirmesine göre kamera fotoğraf kısmında 142 puan aldı. Video puanı ise 106 puan olarak açıklandı. Ortalama değer 130 puan. Bu da Xiaomi Mi 10 Ultra modelini şu ana kadar en iyi puanı almış olan akıllı telefon yapıyor. Listenin ilk sırasında artık Ultra modeli var.

Xiaomi Mi 10 Ultra Fiyatları

Telefon 4 farklı versiyonda satışa çıkıyor. Bunlar: